De ce este atat de eficienta operatia de cataracta?

224
Publicitate

De ce este atat de eficienta operatia de cataracta? 1

Alegand o operatie cataracta Bucuresti, veti putea scapa de problemele cu care va confruntati. O astfel de operatie este una benefica si va ajuta sa scapati de opacifierea lentilei naturale a ochiului. Operatia de cataracta este cea mai frecventa interventie chirurgicala in oftalmologie, aceasta fiind una foarte eficienta si ajutand mult pacientii.

Publicitate

De ce este importanta o operatie cataracta Bucuresti?

Imediat ce tehnologiile postoperatorii au inceptu sa fie tot mai bune, asteptarile pacientilor au inceput si ele sa creasca din ce in ce mai mult, dezvoltandu-se mai multe mijloace de obtinere a rezultatelor refractive ideale. Operatia este singura modalitate care ofera o eficienta sporita, de aceea tot mai multe persoane aleg o astfel de operatie cataracta Bucuresti.

In functie de ceea ce recomanda un medic, exista mai multe tipuri de investigatii care se fac de obicei inainet de o astfel de operatie. Refractia, keratometria, presiunea intraoculara, precum si ecografia oculara sau tomografia corneana sunt alte proceduri pe care medicii le recomanda inainte de a recurge la o astfel de operatie.

Persoanele care aleg o astfel de operatie cataracta Bucuresti fac acest lucru pentru a inlocui cristalinul opacifiat cu unul artificial, in acest fel sa restabileasca nivelul vederii la o valoare avuta inainte de aparitia cataractei. Cristalinul artificial este ales pentru a compensa dipotriile de care au nevoie unii pacienti. Exista implanturi pentru fiecare tip de ochi. Se realizeaza in acest fel implanturi pentru ochii emetropi, miopi, dar si pentru ochii hipermetropi. Asigmatismul este si el corectat cu un implant toric. Acesta este personalizat in functie de axul, precum si de dioptria cilindrului sau de dioptria sferei.

In ceea ce priveste tehnica operatorie, se realizeaza o extractie a cristalinului folosind ultrasunete, acest lucru permitand pacientilor sa stea mai putin timp in spital, cu mult mai putine complicatii. Exista o serie de avantaje importante pe care le prezinta o astfel de operatie de cataracta. Printre cele mai importante se nuamra dimensiunile mult mai mici ale inciziei, precu msi complcaitiile reduse intra si post-operator. De asemenea, o astfel de procedura este caracterizata si prin reducerea semnificativa a timpului operator.

Se realizeaza o anestezie usoara si se reduce in acest fel si riscul de infectie. Traumatismul va fi unul minim, respectandu-se anatomia ochiului. Recuperarea vizuala post-operatorie este una mult mai rapida in acest caz. Scurtarea perioadei de restrictii dupa operatie este un alt avantaj al acestei proceduri.

La orice interventie de acest fel exista insa si unele riscuri pe care pacientul trebuie sa le stie. Mai pot aparea asadar hemoragii sau lezari ale corneei. De asemenea ruptura capsulei posterioare poate fi o problema cu care pacientii se pot confirma. Cu toate acestea insa, indiferent de problemele care pot aparea dupa operatie, medicii le vor rezolva in cel mai scurt timp.

Acest tip de operatie este asadar unul pe care il puteti avea in vedere, astfel incat sa treceti peste problema cu care va confruntati. Medicul va sta la dispozitie cu toate informatiile de care aveti nevoie, astfel incat sa reusiti sa rezolvati aceasta problema.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.