De ce femeile adoră să primească flori?

289
Publicitate

Redare audio

Publicitate

Marea majoritate a femeilor sunt fericite să primească un buchet sau chiar o singură floare. Și nu contează dacă l-au primit cu sau fără o ocazie anume. Dar de ce este atât de important pentru ele?

În acest articol, vei afla cele mai comune motive pentru care oferirea de flori doamnelor este atât de importantă pentru ele. Iar în aceste vremuri, orice femeie poate arăta lumii că a primit trandafiri în cutie impresionanți sau diverse aranjamente superbe pe rețelele de socializare.

Cum a apărut obiceiul de a oferi flori?

Această tradiție, cel puțin în Europa, datează din Evul Mediu. La acea vreme, puterea era exercitată de Biserică, care nu era în favoarea exprimării deschise a sentimentelor. Bărbații îndrăgostiți, însă, au găsit o modalitate de a-și mărturisi iubirea alesei cu ajutorul lor.

În epoca victoriană, florile au început să joace un rol suplimentar. A le oferi femeii a fost pur și simplu un element de educație impecabilă și au fost un element de savoir-vivre. Tot în această perioadă s-a acordat din ce în ce mai multă atenție „simbolismului floral”. Culoarea florilor, mărimea buchetelor, ba chiar si felul in care a fost prezentat erau de o mare importanță.

De-a lungul anilor, florile au devenit asociate cu anumite ocazii sau evenimente. Garoafele sau lalelele de Ziua Femeii sau un buchet de trandafiri roșii oferit iubitei de Ziua Îndrăgostiților nu sunt o surpriză astăzi. Florile sunt oferite și mamelor și bunicilor – tot cu ocazia sărbătorilor lor (Ziua Mamei, Ziua Bunicii). Dar buchetele sau aranjamentele sunt, de asemenea, un plus la cadourile de ziua numelui sau de ziua de naștere. Iar în aceste zile poți chiar opta pentru livrare flori la domiciliu și nu vei mai pierde nici un moment important. 

Florile – simbol al diferitelor sentimente

Florile servesc în primul rând pentru a exprima sentimentele. Și pentru femei este deosebit de important. Pentru a parafraza un proverb chinezesc: buchetul potrivit exprimă mai mult de o mie de cuvinte. Sexului frumos îi place să fie apreciat și asta nu înseamnă că femeile sunt narcisiste. Pur și simplu sunt însetate de complimente (ceea ce este în natura lor), iar conștientizarea că sunt obiectul interesului cuiva le oferă un sentiment de împlinire, stimă de sine și pur și simplu – le face să se simtă mai bine. Pentru că, trebuie să recunoști: căreia dintre femei nu îi place să se simtă „cea mai importantă” în viața partenerului ei? 

Din păcate, și efectul opus poate fi obținut atunci când bărbații își neglijează aleasa, uitând de ziua ei de naștere sau de ziua numelui, aniversarea nunții sau Valentine’s day.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.