De ce sa alegi sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura?

478
Publicitate

Calitatea aerului pe care il respiram trebuie sa reprezinte pentru toti o preocupare importanta, pentru ca de acest aspect depinde direct sanatatea nostra.De aceea, permanent sunt cautate metode de a imbunatati calitatea aerului, prin intermediul unor tehnologii inovatoare, de care sa putem beneficia in voie atat in propria locuinta, cat si la locul de munca. In topul dispozitivelor performante care aduc reale beneficii in acest sens se afla sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura. Acestea furnizeaza ventilatie pentru spatii industriale, precum si pentru spatii rezidentiale, de avantajele acestor sisteme fiind convinsi tot mai multi clienti, care aleg sa-si doteze cu asemenea echipamente performante spatiile in care isi desfasoara afacerea, fie ca este vorba despre birouri, fabrici, centre comerciale, cluburi, diverse spatii destinate activitatilor sportive, de divertisment, piscine acoperite, depozite de tot felul,  dar si locuintele.

Instalarea acestor sisteme de ventilatie este simpla si se efectueaza rapid, fara a aglomera spatiul, locul ocupat de acestea fiind in interiorul peretilor. Astfel, un sistem de ventilatie de acest tip va dirija aer proaspat, curat, fara a retine microbi, bacterii, in interiorul incaperii si va evacua aerul contaminat cu praf, fum si mirosuri neplacute, iar acest proces se realizeaza concomitent, pe canale separate, fara ca aceste fluxuri de aer sa se amestece.

Publicitate

Prin functionarea acestor dispozitive speciale acasa sau la locul de munca va fi asigurata racoare constanta pe timpul verii si o atmosfera calda si primitoare pe toata durata sezonului rece, gratie recuperatorului de caldura din cupru, care are ca insusiri principale capacitatea de a decontamina aerul, nu rugineste, produce transferul corespunzator de caldura, odata cu sporirea eficientei energetice a acestui sistem, de peste 90 la suta, contribuind astfel si la economie importanta la factura de caldura, precum si la cea pentru energie electrica.

Spre deosebire de sistemele de ventilatie simple, recuperatorul de caldura nu are nevoie pentru functionarea sa de filtre, care sa se uzeze in timp si sa fie nevoie de inlocuirea lor cu altele noi, nici de alte consumabile, iar intretinerea acestor aparate inovatoare nu presupune vreun fel de eforturi din partea noastra, ci doar o curatenie mecanica, pe care va trebui sa o efectuam din trei in trei ani. De asemenea, sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura nu este zgomotos si poate fi programat foarte comod, prin intermediul unei telecomenzi.

sisteme-de-ventilatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.