De ce să alegi un aparat de cafea cu capsule pentru acasă?

82
Publicitate

Dimineaţa începe diferit pentru fiecare dintre noi. Însă cu toţii avem ceva în comun, mai ales dacă suntem mari iubitori de cafea: pregătirea cafelei pentru a avea energie cât pentru o zi întreagă. Pe vremuri nu aveai altă variantă decât să pregăteşti cafeaua de dimineaţă la ibric sau, mai târziu, la un aparat de cafea mai simplu. Însă odată cu evoluţiile tehnologiei au apărut şi aparate de cafea cu capsule pentru acasă.

Publicitate

Cum se diferențiază un aparat de cafea cu capsule?

Spre deosebire de cele care râşnesc înainte cafeaua şi o filtrează, celebrele filtre de cafea, un aparat de cafea cu capsule are deja cafea în aceste capsule minuscule, gata pregătită, prăjită şi râşnită. Cafeaua din capsule este mereu proaspătă, capsula este sigilată, prospeţimea este aceeaşi indiferent când vei folosi capsulele cumpărate.

Mai există un recipient cu apă încălzită, capsula se va poziţiona într-un loc special şi se va fixa pentru a fi folosită în pregătirea cafelei. La apăsarea butonului de Start, atât ai de făcut ca să obţii cea mai bună cafea, apă fierbinte, încălzită, este împinsă cu presiune prin capsula ce conţine cafeaua; se extrag substanţele importante, ai o cafea perfectă care începe să curgă rapid în ceştile de cafea poziţionate la baza aparatului. Şi gata, poţi savura cafeaua făcută la tine acasă fără efort.

Aparatele de cafea care foloseau capsule au apărut în 1986, Nespresso fiind lider mondial, are două tipuri de aparate, cel original, şi Vertuo. Cel original este mai versatil în privinţa tipurilor de băutură, de cafea, obţinută, Vertuo îţi oferă versatilitate în privinţa mărimii cupei. Recent au apărut şi aparate de preparat cafea cu capsule care nu doar că te ajuta să pregăteşti cea mai bună cafea, dar şi ciocolată caldă delicioasă şi chiar ceai.

Descoperă plăcerea autentică a cafelei cu capsule - Aparate de cafea de ultimă generație

Avantajele aparatului de cafea cu capsule

Pe piaţă sunt foarte multe tipuri de capsule care conţin tot ce este nevoie ca să îţi faci cafeaua pe repede înainte în fiecare dimineaţă, durează foarte puţin să o pregăteşti, nu te mai chinui cu râşnitul, cu fiertul, nu mai rişti să arzi cafeaua, să murdăreşti aragazul.

Plus ca un aparat de cafea cu capsule este şi mai ieftin decât un espressor de top, gustul cafelei este mai intens, aroma este mai puternică, nu te mai chinui să nimereşti timpul de fierbere. De fiecare dată când bei o cafea ai acelaşi gust indiferent de câte ori faci cafea, ai aceleaşi caracteristici ale cafelei.

Mentenanţa este foarte simplă la aparatele de cafea cu capsule, capsulele se aruncă pur şi simplu după folosire, poţi să cureţi recipientul de apă şi zona unde sunt ceştile de cafea foarte uşor, se şterge aparatul simplu cu no cârpa din când în când şi ai terminat.

Aparatele de cafea cu capsule sunt compacte, nu ocupă mult loc, nu sunt zgomotoase, se pot muta foarte uşor în orice zonă a bucătăriei şi nu ocupă deloc mult loc. La nevoie le poţi înlocui oricând cu unele mai performante, găseşti peste tot foarte multe tipuri de capsule cafea preț potrivite pentru aparate, cu diferite tipuri de cafea şi arome, gusturi.

Alegerea unui aparat de cafea cu capsule pentru acasă este una justificată şi pentru că vei putea pregăti câte cafele vrei tu într-un timp record când ai şi invitaţi. Ştii deja că s-ar putea să te trezeşti şi cu invitaţi neaşteptaţi, aşa că trebuie să te mişti foarte repede şi să nu îi laşi să aştepte o cafea bună cum numai tu… şi aparatul de cafea ştii/ştiţi să faci/faceţi.

Alte criterii de care ţii cont când alegi aparatele de cafea cu capsule

În alegerea unui espressor cafea cu capsule se va ţine cont de puterea acestuia, peste 1200W ar fi perfect, viteza de preparare depinde de puterea sa, presiunea pompei este importantă de asemenea, 15 bari cel puţin ca să ai siguranţa că vei avea cafele bune şi pregătite rapid şi că la carte. 

Recipientul unde se va pune şi stoca apa care se va încălzi ar fi bine să fie de cel puţin 1l dacă vrei să poţi pregăti mai multe cafele rapid. Este important să ai cât mai multe automatizări la aparatul de cafea cu capsule, să poată elimina rapid şi capsulele folosite, să nu mai stai tu să le scoţi de fiecare dată.

Atenţie şi la capsulele folosite, să poţi avea cât mai multe variante care să se potrivească, de la cât mai mulţi producători, ca să încerci de fiecare dată cele mai bune cafele pe care le-ai gustat vreodată. Poţi vedea informaţii despre capsule cafea preț şi ce compatibilitate există cu aparatul tău pe site-ul producătorilor sau poţi întreba comercianţii, poţi citi şi cărţile tehnice disponibile şi on-line.

Un espressor cafea capsule te poate salva în foarte multe situaţii, nu doar când ai invitaţi mulţi apăruţi din senin. De exemplu, va fi foarte util dacă îl foloseşti la birou şi ai mai mulţi angajaţi care vor de dimineaţă sau pe parcursul zilei câte o cafea excelentă, va fi util şi când eşti în deplasare şi vrei să bei o cafea ca acasă oriunde te afli.

Să mai amintim şi de situaţia în care ai rămas poate fără cafea clasică, boabe sau râşniţă, dacă mai foloseşti şi aşa ceva, şi nu vrei să te mai duci să cumperi iar de la magazinul aflat la mare distanţă. Doar iei capsula sau capsulele dorite pe care le ai oricum în casă sau comanzi rapid alte capsule şi gata, poţi să pregăteşti cafeaua ca în fiecare zi, fără stres şi fără efort.

Cu preţuri excelente şi o mulţime de opţiuni disponibile deja pe piaţă la orice oră, aparatul de cafea cu capsule rămâne cea mai bună alegere dacă vrei o cafea perfectă de fiecare dată, pregătită rapid, fără a se face rabat de la calitate niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.