Cum alegi mai potrivite mânere pentru mobilă?

89
Publicitate

Cele mai reușite proiecte de amenajare interioară cuprind și mânere eficiente care se armonizează cu stilul mobilierului ales și care se integrează foarte bine în ceea ce privește proporțiile.

Publicitate

Fie că amenajezi o bucătărie nouă sau renovezi o comodă, diferitele modele de manere mobila au puterea de a adăuga o notă personală întregului ansamblu. Mânerele și butonii de calitate îți vor proteja, de asemenea, dulapurile de amprente și vor asigura acces ușor și confortabil la tot ce se află în interior.

Determinarea stilului

Determinarea stilului preferat este un punct de plecare excelent. În general, mânerele se împart în mai categorii: clasice, vintage, minimaliste și contemporane, primele asigurand un plus estetic ansamblului față de celelalte. Fie că preferi manere mobila antichizate sau variantele moderne, alegerea trebuie făcută cu grijă. Stilul dulapurilor tale este, în mod evident un aspect important, dar nu este nevoie să te simți obligat să folosești mânere clasice pe un mobilier cu design tradițional sau invers. Contrastul unui mâner elegant, modern, pe sertare antice poate fi cu adevărat izbitor.

Mâner în formă de buton sau mâner tip bandă?

După ce ai ales un anumit stil de mâner, este timpul să decizi dacă dorești mânere în formă de buton sau mânere tip bandă. Colecțiile de bună calitate oferă o varietate de opțiuni în mai multe dimensiuni, toate cu o estetică comună care le face ușor de asortat. Nu există reguli prestabilite pentru a alege între butoni și mânere și, adesea, o combinație a celor două poate arăta mult mai natural, asocierea îndrăzneață se dovedește mai practică, decât alegerea unei singure forme.

Ține cont de finisaje

Mânerele sunt deseori considerate “nota finală” atunci când se proiectează o bucătărie, dar acestea nu ar trebui să fie alese niciodată în ultimul moment. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de alegerea finisajului, care nu este o decizie ce trebuie luată izolat. Nu este necesar ca toate finisajele metalice din încăpere să se potrivească perfect, dar alegerea unui finisaj pentru mânere care se armonizează cu celelalte finisaje metalice va avea ca rezultat un design mai coerent și mai ponderat. Corpurile de iluminat, întrerupătoarele, prizele și chiar robinetele pot fi o sursă de inspirație atunci când alegi design-ul mânerului.

În cele din urmă, ține cont de uzura fiecărui element. Mânerele placate cu metal (cum ar fi finisajele placate cu nichel sau PVD) nu se vor decolora sau modifica în timp, însă “finisajele vii” nelăcuite vor dezvolta o patină naturală și vor continua să îmbătrânească împreună cu casa ta. Mânerele de mobilă cu finisaje mate sunt, de asemenea, în vogă. Finisajele mate sunt mai subtile decât cele lucioase și pot adăuga o notă de rafinament mobilierului tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.