Digitalizează activități precum semnarea documentelor cu ajutorul unui software HR

12

Schimbările provocate de criza de COVID-19 a impulsionat multe companii să investească într-un software HR integrat sau în anumite module digitale precum: semnătură digitală, administrare personal sau module de work from home. Astfel, se poate observa faptul că digitalizarea nu mai reprezintă un ideal al companiilor, ci mai degrabă o nevoie concretă, actuală. 

Modulul de semnătură digitală reduce semnificativ costurile 

Implementarea digitalizării în domeniile HR a fost cu atât mai necesară pentru companiile a căror angajați lucrează în mare parte de acasă. Cu un software HR multe dintre activitățile care păreau imposibile odată cu trecerea în telemuncă au devenit mai accesibile. 

Una dintre activitățile care le-a dat mari bătăi de cap angajatorilor și specialiștilor HR în perioada pandemică a fost activitatea de semnare a documentelor. Spre exemplu, semnarea fizică a contractelor poate dura ore întregi dacă vorbim de un volum impresionat de documente. Cu ajutorul unui modul de semnătură digitală din cadrul unui software HR acest proces este cu mult optimizat. 

Nu mai menționăm și faptul, că un modul de semnătură digitală evită deplasările angajatului la sediul companiei. Spre exemplu, în perioada pandemică mulți dintre angajați au profitat de faptul că lucrează de acasă și s-au retras în alte localități decât cele în care își desfășurau în mod normal activitatea profesională. În această situație, în cazul în care angajatul avea de semnat un anumit document, existau două soluții posibile: angajatorul trimitea documentul angajatului prin postă sau curier ori angajatul trebuia să se deplaseze la sediul firmei. 

Ambele soluții necesită o investiție serioasă de timp, dar și de resurse materiale. Prin digitalizarea activităților de HR cu ajutorul unui software HR costurile (fie că vorbim de cele de timp sau cele materiale) vor fi semnificativ diminuate. 

Un modul de semnătură digitală simplifică întregul proces la câțiva pași simpli fie că este vorba de o semnare individuală sau un flux colectiv de semnare a documentelor. În plus, un astfel de modul este sigur și în concordanță cu prevederile legale. Nu în ultimul rând, deplasările angajatului sau trimiterea și primirea documentelor nu va mai reprezenta o grijă nici pentru angajat și nici pentru angajator. 

Alege un software HR cu experiență

True HR este o soluție software cu 19 ani de experiență pe piața românească. Acesta oferă clienților un cumul de 19 module distincte pentru a acoperi toate nevoile de digitalizare a companiilor. Dacă ești interesat să afli mai multe despre soluțiile celor de la UCMS by AROBS, te invităm să îi contactezi la office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.