De ce sa apelati la o firma de servicii funerare din Bucuresti pentru a organiza o inmormantare?

288

Organizarea unei inmormantari este o adevarata provocare pentru multi dintre noi, mai ales cand trebuie sa ne consolam cu gandul stingerii unei persoane dragi noua. Acest eveniment neprevazut nu doar atarna greu in constiinta noastra indurerata, ci vine insotit de obiceiuri aferente, precum inmormantarea, ce trebuie desfasurata intr-o limita scurta de timp. Chiar daca noile legi (care stipuleaza ca persoana trecuta in nefiinta trebuie dusa la groapa in maxim 36 de ore de la constatarea decesului) sunt in contradictie cu traditiile romanesti si randuielile credintei ortodoxe, nimeni nu isi doreste sa riste o amenda cuprinsa intre 500 si 10.000 de Lei, mai ales in acele momente tragice. Singurele exceptii de la aceasta regula o fac cazurile de expatriere sau repatriere, precum si alte situatii si cazuri speciale.

Care este asadar cea mai putin anevoioasa metoda de a respecta atat protocolul necesar, cat si de a evita complicatiile? Fiind luati prin surprindere, suntem de multe ori nepregatiti de aceasta insiruire de evenimente, de aceea cel mai indicat ar fi sa cerem ajutor de specialitate, printr-un apel la o firma de servicii funerare din Bucuresti.

Precum am vazut mai sus, timpul este esential in planificarea unui deces, de aceea este recomandat sa apelati la o firma de pompe funebre localizata in proximitatea dumneavoastra. Multe astfel de firme isi ofera serviciile in fiecare sector, asadar, daca aveti nevoie de organizarea unei inmormantari in sectorul 2, spre exemplu, este recomandat sa faceti apel la o firma de servicii funerare din sectorul 2 Bucuresti, care va raspunde cu promptitudine la solicitarile dumneavoastra.

Astfel, o firma de servicii funerare avizata va sti cu precizie ce va trebui facut pentru intocmirea rapida a formalitatilor impuse prin Lege, care includ:

– constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un cadru medical de specialitate;

– declararea decesului si eliberarea certificatului care atesta acest fapt;

– intocmirea actelor pentru inhumare sau pentru incinerare;

– obtinerea avizelor necesare de la SANEPID, Procuratura etc.

Astfel, dupa ce firma de servicii funerare se va ocupa de formalitatile mentionate mai sus, va avea de asemenea in vedere:

– obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia.

– realizarea dosarului pentru ajutorul de inmormantare, acolo unde este nevoie;

– intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere, in cazurile speciale;

De asemenea, pachetul de servicii funerare complete include si urmatoarele etape, necesare pentru organizarea si desfasurarea unei inmormantari:

– achizitionarea si livrarea sicriului, a crucii si a accesoriilor necesare;

– inchirierea catafalcului cu lumini si capac frigorific;

– realizarea aranjamentelor florale, precum si a coroanelor si a jerbelor;

– comandarea articolelor religioase si a celor necesare randuielilor bisericesti (lumanari, candele, prosoape, batiste etc.);

– comandarea produselor alimentare, de post sau de dulce (coliva, colaci etc.);

– planificarea pomenii la cimitir sau la restaurantul pus la dispozitie de catre casa de servicii funerare.

Personalul calificat in servicii funerare va prelua astfel atat sarcina imbalsamarii si a toaletarii cat si asezarea persoanei raposate in sicriu. In functie de caz sau, la cererea familiei, aceasta etapa importanta se va putea desfasura fie acasa, fie la morga privata a firmei de servicii funerare. Ulterior, defunctul poate fi transportat la capela, de catre o echipa specializata.

Asadar, pentru o planificare rapida si eficienta a unei inmormantari, este necesar sa contactam o firma de servicii funerare non-stop de indata ce s-a produs decesul. Astfel, fiecare dintre etape se va desfasura in functie de un buget stabilit de comun acord, avand in vedere preferintele si cerintele familiei indoliate. Echipa de profesionisti a unei firme de servicii funerare se va ocupa de absolut tot ceea ce trebuie, pentru a asigura o ceremonie demna de amintirea celui decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.