De ce se foloseste lemnul stratificat pentru tamplaria din cladirile monument?

181
Publicitate

De ce se foloseste lemnul stratificat pentru tamplaria din cladirile monument? 1

Lemnul stratificat este o alegere ideala pentru tamplaria din cladirile monumentale datorita combinatiei sale perfecte intre designul traditional si performanta moderna. Acesta este format din mai multe straturi de lemn care sunt lipite impreuna sub presiune, astfel incat sa formeze o structura puternica si durabila.

Publicitate

Unul dintre cele mai mari avantaje ale lemnului stratificat este ca este mai rezistent la umezeala si la schimbarile de temperatura decat lemnul solid. Acest lucru se datoreaza faptului ca lipirea mai multor straturi de lemn impreuna elimina problemele de dilatare si contractie ale lemnului solid. De asemenea, lemnul stratificat este mai usor de prelucrat si de intretinut decat lemnul solid.

Pentru cladirile monumentale, este important ca ferestrele si usile sa fie confectionate din materiale de calitate superioara, care sa ofere o durabilitate pe termen lung si o estetica traditionala. Lemnul stratificat indeplineste ambele criterii, deoarece ofera o structura puternica si durabila, dar si un aspect traditional care se potriveste cu designul arhitectural al cladirii.

In plus, ferestrele din lemn stratificat pot fi personalizate pentru a se potrivi cu designul arhitectural al cladirii, oferind o flexibilitate si o varietate de optiuni de design. Acestea pot fi prevazute cu diferite tipuri de sticla, finisaje exterioare si feronerii, astfel incat sa se potriveasca cu gusturile si nevoile proprietarilor si sa se potriveasca cu designul general al cladirii.

Tipuri de ferestre pentru cladiri monument

Ferestre din lemn stratificat – clasice

Ferestrele din lemn stratificat clasice sunt cele mai simple si mai populare tip de ferestre pentru cladirile monumentale. Acestea ofera un design traditional, dar in acelasi timp sunt suficient de rezistente pentru a face fata conditiilor meteo extreme. Acestea sunt disponibile in diferite dimensiuni si forme pentru a se potrivi cu orice nevoie.

Ferestre din lemn stratificat – duble casetate

Ferestrele din lemn stratificat duble casetate sunt ideale pentru cladirile monumentale din zonele cu temperaturi scazute. Aceste ferestre ofera un grad ridicat de izolare termica, reducand astfel pierderile de caldura si, implicit, facturile la incalzire. Ele sunt prevazute cu doua geamuri separate pentru a oferi un nivel mai ridicat de izolare termica.

Ferestre din lemn stratificat – casetate cu pervaze

Ferestrele din lemn stratificat casetate cu pervaze sunt ideale pentru cladirile monumentale care sunt expuse la soarele direct. Aceste ferestre sunt proiectate astfel incat sa poata controla cantitatea de lumina care intra in cladire, reducand astfel efectul de incalzire si economisind energie. Ele sunt prevazute cu un pervaz pe partea exterioara pentru a oferi o protectie suplimentara impotriva soarelui si ploii.

Ferestre din lemn stratificat – cu ornamente

Ferestrele din lemn stratificat cu ornamente sunt perfecte pentru cladirile monumentale care necesita un design special. Acestea sunt disponibile in diferite modele (poti gasi modele foarte interesante pe site-ul celor de la Holze) si pot fi personalizate pentru a se potrivi cu designul arhitectural al cladirii. Ele sunt fabricate cu cea mai mare atentie la detalii, astfel incat sa se potriveasca cu stilul si personalitatea cladirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.