Diagnosticarea osteoporozei cu ajutorul investigatiei dexa

288

Investigatia dexa a ajuns sa fie din ce in ce mai folosita, in principal pentru depistarea timpurie a osteoporozei. Pentru investigatia dexa se vor folosi razele X. Dar acest lucru un ar trebui sa va alarmeze deoarece medicul va stii sa foloseasca exact cantitatea de raze X care este necesara, in felul acesta sanatatea dumneavoastra un va fi afectata de fel.

Informatii despre investigatia dexa

Cu ajutorul acestei investigatii se poate determina foarte usor densitatea si rezistenta osoasa. In cazul in care medicul specialist va recomanda aceasta investigatie, nu ar trebui sa ezitati sa o realizati, caci aceasta este atraumatica si nici nu dureaza mult efectuarea acesteia.

Pentru a va face o idee despre investigatia dexa puteti sa aveti in vedere urmatoarele aspecte. In primul rand, pentru a va realiza aceasta investigatie nu este sa faceti vreo pregatire speciala inainte. Singurul lucru important pe care trebuie sa il aveti in vedere este sa nu fi facut in ultímele trei zile inainte de aceasta investigatie, o testare cu bariu. Aveti voie sa mancati orice va doriti in ziua respectiva, astfel ca nu va fi necesar sa va schimbati programul din causa acestei investigatii. De asemenea, cantitatea de raze X folosita pe parcursul investigatiei nu va va afecta in vreun fel sanatatea.

Ce trebuie sa aveti in vedere pe parcursul realizarii investigatiei dexa

In primul rand, un aspect important cand vine vorba de realizarea investigatiei dexa este faptul ca nu este admis sa purtati bijuterii. Astfel ca in ziua realizarii acestei investigatii este de preferat sa nu va luati cu dumneavoastra bijuterii. De asemenea, este foarte important ca pentru investigatia sa ofere cele mai bune rezultate sa un va miscati pe timpul acesteia si sa stati perfect intinsi. In caz contrar, s-ar putea ca medicul dumneavoastra sa va zica ca este necesara refacerea acestei investigatii. Daca va mai fi nevoie sa stiti si alte lucruri pe parcursul investigatiei retineti ca doctorul specialist va fi alaturi de dumneavoastra pentru ca totul sa decurga cat mai bine.

Pentru a va realiza o investigatie de osteodensitometrie va puteti programa chiar acum la Clinica Medicala Romgermed. Investigatia de osteodensitometrie este o metoda foarte eficienta de a va depista din timp osteoporoza. Odata depistata din timp cu ajutorul osteodensitometrie, medicul dumneavoastra va poate oferi un plan de tratament personalizat pentru dumneavoastra. Aceasta boala este greu de depistat fara ajutorul acestei afectiuni, si daca nu este tratata din timp va poate provoca pe termen lung problema foarte mari. Pentru a reduce toate aceste riscuri, programati-va chiar acum la Clinica Medicala Romgermed.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.