Efectueaza si tu o consultatie de endocrinologie si scapa de griji

213
Publicitate

Pacientii care au nevoie sa identifice anumite afectiuni din sfera glandelor endocrine, sunt redirectionati de catre personalul medical sa efectueze o consultatie de endocrinologie. Este o specializare ce se ocupa nu doar cu glandele endocrine, ci si cu alte afectiuni din aceasta sfera.

Publicitate

Cand trebuie sa apelezi la o consultatie de endocrinologie?

Sistemul endocrin este responsabil de mentinerea homeostazei, cresterea si dezvoltarea organizsmului, reproducerea si diferentierea sexuala, dar si de reglarea metabolismului si a aportului nutritiv. Avand in vedere cele mentionate anterior, o consultatie de endocrinologie este utila pentru a vedea care este starea de sanatate a propriului organism.

Asa cum mentionam anterior, sistemul endocrin este responsabil pentru buna functionare a organismului, implicit a celor mai vitale functii. Printre acestea, amintim si cresterea si dezvoltarea corespunzatoare a organismului intreg, reglarea metabolismului, cat si a aportului de nutrienti care sunt absorbiti in organism, dar si de mentinerea starii de echilibru din punct de vedere hormonal.

De asemenea, acesta are un rol esential in reproducerea sexuala dintre femei si barbati, fiind un bun reglator al metabolismului , glandele fiind specifice pentru fiecare sex in parte (ovare, testicule).

De ce trebuie sa ne facem analizele periodic?

Avand in vedere ca tiroida este cea mai mare glanda din organism, fiind situata la baza gatului, aceasta este extrem de importanta in organismul nostru. Astfel, o consultatie de endocrinologie este utila pentru a se observa starea de sanatate generala a pacientului.

Dupa cum ne spun si statisticile, romanii nu sunt obisnuiti cu mersul periodic la medic, astfel ca problemele aparute se pot agrava in cel mai scurt timp. Frecventa cu care bolile din aceasta sfera apar este ridicata, iar un set de analize efectuat la o consultatie de endocrinologie te va scapa de alte griji ulterioare.

La nivel global, mai mult de 5 pacienti sufera de disfunctii ale organismului din cauza sistemului endocrin care sufera de probleme. Intreg sistemul este unul complex, astfel ca un control amanuntit va reduce din problemele existente aparute.

Iata cateva dintre simptomele aparute care trebuie sa iti ridice niste semne de intrebare cu privire la starea ta de sanatate: tensiune prea mare decat nivelul normal, oboseala si stari de somnolenta pe timpul zilei, transpiratie abundenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.