Igiena nazală: Arta uitată de a respira corect

286
Publicitate

Când ne gândim la o bună igienă, primele lucruri care ne vin în minte sunt curățarea mâinilor și dușul regulat. Deși acestea sunt obiceiuri foarte importante, există un alt aspect al igienei personale care este adesea trecut cu vederea: modul în care respirăm și mirosim.

Publicitate

Dacă stai să te gândești, respirația și mirosul sunt strâns legate de simțul nostru olfactiv. O mulțime de oameni neglijează menținerea unei bune igiene nazale pentru că nu știu cât de importantă este. Sperăm ca acest articol să vă reamintească faptul că este bine să aveți grijă de igiena tractului respirator dacă doriți să rămâneți sănătoși pe tot parcursul vieții.

Ce este igiena nazală?

Igiena nazală este procesul de menținere a mucoasei nazale sănătoase și lipsite de acumulări nedorite sau de bacterii. Aceasta include curățarea interiorului nărilor și îndepărtarea mucusului care se acumulează în mod natural acolo. Dacă aveți un nas uscat, mâncărime sau inflamat, este probabil că aveți un dezechilibru de bacterii în nas. Acest lucru poate provoca mirosuri neplăcute care pot fi uneori jenante. Menținerea unei bune igiene nazale vă poate ajuta să evitați acest lucru și să vă mențineți un simț al mirosului sănătos. Igiena nazală include, de asemenea, curățarea urechilor și a trompelor lui Eustachio care fac legătura între urechi și nas. Deoarece toate acestea se pot înfunda și pot cauza mirosuri neplăcute, este important să păstrați toate aceste zone curate.

De ce este importantă igiena nazală?

Pentru persoanele care sunt predispuse la alergii, sângerări nazale sau răceli frecvente și infecții ale sinusurilor, o igienă nazală proastă poate face ca aceste probleme să fie mult mai frecvente și mai grave. Un nas înfundat poate fi foarte inconfortabil și poate duce la o lipsă generală de energie și la un somn slab. Dacă suferiți de aceste afecțiuni, trebuie neapărat să încercați să vă îmbunătățiți igiena nazală.

Cum puteți menține o bună igienă nazală?

Igiena nazală zilnică se poate realiza cu ajutorul unei soluții izotonice sterile de apă de mare de la Tonimer lab. Produsele Tonimer lab din gama Isotonică au rol atât în curățare, cât și de hidratare a mucoasei nazale. De asemenea, ajută la prevenirea complicațiilor atât la copii, cât și la adulți.

Concluzie

Igiena nazală este un aspect adesea trecut cu vederea al unei bune sănătăți, dar este la fel de importantă ca dieta și exercițiile fizice. Dacă doriți să evitați mirosurile jenante și nesănătoase, precum și afecțiunile de tract respirator, asigurați-vă că mențineți o igienă nazală zilnică adecvată cu produsele pe bază de apă de mare Tonimer lab. Pentru detalii sau recomandări specifice, consultați medicul sau farmacistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.