Iluminare adecvata pentru dormitor. Cum ne afecteaza lumina activitatile?

283
Publicitate

Iluminare adecvata pentru dormitor. Cum ne afecteaza lumina activitatile?Unul dintre cele mai importante locuri din casa este camera noastra, acolo avem posibilitatea de a avea un spatiu care ne permite sa ne relaxam. Unul dintre aspectele pe care nu trebuie sa le lasam deoparte este iluminarea adecvata a dormitorului, iar pentru aceasta trebuie sa fim constienti de modul in care lumina influenteaza fiecare dintre activitatile noastre.

Intotdeauna consideram ca dormitorul nostru este doar un spatiu pe care il folosim pentru a dormi, cand in realitate in interiorul acestuia efectuam multe activitati, deci este important sa avem diferite tipuri de iluminat.

Publicitate

Cateva sfaturi practice care vor face din dormitorul tau un loc ideal.

Iluminatul este o resursa puternica care ne permite sa cream medii ideale pentru fiecare activitate, precum si ajuta la armonizarea spatiului, asa ca trebuie sa fim foarte atenti la alegerea ta si sa nu neglijam niciun detaliu. Tine cont intotdeauna de tipul de activitate pe care o faci in acest spatiu important.

Nu este recomandabil sa alegeti iluminarea intensa, deoarece nu va va permite sa creati un mediu cald si confortabil. Avand in vedere ca aceasta senzatie ne va permite sa ne adaptam anterior cu un vis placut.

Cum sa adaptati spatiul pentru diferite functii prin iluminare?

Trebuie sa incercam sa oferim iluminarea adecvata a dormitorului, aceasta trebuie sa fie cat mai omogena posibil, pentru care pot fi folosite lampi de tavan. Iluminatul trebuie sa permita distribuirea corecta a luminii in toate zonele. Putem instala chiar si un regulator de intensitate a luminii, ceea ce va face mai usoara ajustarea intensitatii luminii in functie de ora din zi sau de activitatea desfasurata.

Domenii de studiu sau de munca

Daca avem nevoie, de exemplu, sa avem o zona de studiu sau de lucru, putem adauga lampi flexibile de extensie care centreaza lumina pe zona pe care o alegem in acest scop si care au o putere mai mare, ceea ce faciliteaza citirea sau aprecierea corecta a detaliilor. Se recomanda lumina neutra sau rece.

Partajarea spatiului cu partenerul nostru

Pentru toti cei care traiesc ca un cuplu si doresc sa desfasoare activitati fara a invada spatiul partenerului lor, este recomandabil sa aiba lumina directionala, puteti alege sa plasati modele care sunt integrate la capul patului sau sa plasati lampi pe fiecare parte a patului, facilitand, de exemplu, citirea unei carti inainte de a dormi.

Zona dulapului sau holurile

Un alt aspect de luat in considerare si care este foarte util, este directionarea unor spoturi luminoase de o intensitate mai mare a luminii catre zone precum dulapurile si coridoarele. O optiune foarte practica si functionala este de a plasa lumini in dulap sau coridoare evitand sa se aprinda toate luminile, acestea ar trebui sa fie, de preferinta, de o culoare mai naturala si neutra decat restul camerei. Iata aici mai multe idei de corpuri de iluminat.

Cand te gandesti la indatoririle scolare, la sarcinile manuale, la lectura sau la orice alta activitate pe care o faci in interiorul casei tale, fara indoiala ca cuvantul iluminare iti vine repede in minte.

Intr-adevar, lumina este unul dintre cele mai importante elemente ale casei tale si este necesar sa-i reamintesti de timpul pe care il merita. De ce?

Primul motiv este ca o buna iluminare va facilita sarcinile tuturor membrilor familiei. In plus, va oferi confort si securitate.

Al doilea motiv, si poate cel mai important, este ca iluminarea adecvata pentru fiecare tip de camera se poate imbunatati si / sau evita problemele de vedere, pozitia slaba si chiar oboseala.

Lumina: o parte fundamentala a casei tale

Desi nu ne amintim intotdeauna, lumina este capabila sa modifice complet perceptia vizuala a unui spatiu sau a unui obiect.

Lumina este capabila sa creeze medii diferite si chiar sa trezeasca emotii in oameni. Prin urmare, prin iluminarea unei incaperi nu numai ca ii dai lumina, ci si o personalitate care o va face unica si utila.

Fiecare piesa a casei tale are nevoie de un anumit tip de iluminat, care va fi conditionat de tipul de utilizare care este acordat camerei.

Sa descoperim mai jos tipul de lumina de care are nevoie fiecare colt al casei tale.

Camere

In dormitoare ar trebui sa fie folosite, mai presus de toate, un  iluminat care invita la odihna, pace si liniste.

In acest sens, se recomanda utilizarea luminilor moi si calde. Tipurile de becuri recomandate sunt tipul cald de consum redus.

Trebuie realizata o lumina uniforma, astfel incat o alternativa buna este directionarea becurilor catre tavan.

Pentru noptiere este mai bine sa aveti o lampa care proiecteaza o lumina directa.

Daca camera ta are un dressing, te sfatuim sa folosesti spoturi incorporate de lumini reci si ca umbrele nu sunt create.

Living

Camera de zi sau livingul este unul dintre locurile din casa unde ne petrecem cea mai mare parte a timpului asa ca alege un corp de iluminat care distribuie lumina uniform, in toata camera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.