Mai multe cosuri de gunoi in scoli, mai multa curatenie si sanatate

585
Publicitate

La sfarsitul orelor de curs, in scoli, se pot vedea cosuri gunoi varfuite din care gunoiul se revarsa peste tot. Asta se intampla fiindca elevii stau 6-7 ore in institutia de invatamant, timp in care mananca laptele si cornul sau biscuitii primiti conform programului “Laptele si cornul” si in plus, isi mai cumpara si ei diferite produse de la chioscul scolii.

Prezenta unui cos de dimensiuni mici intr-o clasa nu este suficienta. Intr-o clasa sunt cel putin 20 de elevi si fiecare pune la cos ceva: foi din caiet rupte din diferite motive, ambalajele de la cornuri, dozele de suc din aluminiu sau sticlele din plastic goale, pixurile metalice stricate.

Publicitate

Gunoiul care cade langa cos ofera o imagine deprimanta, iar elevii trebuie sa fie deprinsi sa traiasca in curatenie si sa faca ordine in jurul lor. Ultimele studii stiintifice arata ca intr-un spatiu plin de mizerie, capacitatea de concentrare a unei persoane scade cu pana la 60-65 %.

Evident ca observatia este valabila si pentru birouri si laboratoare, centre de calcul si redactii.

Mai multe cosuri de gunoi in scoli, mai multa curatenie si sanatate 1

Inca de la primele doua ore, in calitate de educator realizezi doua lucruri:

  1. Ca se impun cosuri colectare selectiva ca elevilor sa li se faca o educatie ecologica de timpuriu. Prin reciclare, mediul este protejat si se fac economii mari. In plus, este mult mai elegant sa se puna hartiile la hartii, metalul la metal, resturile alimentare, la resturi alimentare.
  2. Intr-o clasa cu 20 de elevi sunt necesare 2-3 cosuri gunoi din inox, prevazute cu capac distribuite prin mai multe colturi ale salii. Cosurile din inox sunt putin mai scumpe, dar se pastreaza o curatenie perfecta in jurul lor, fiindca nu curg resturile alimentare, cum curg din cele din plastic. Capacul tine sub control microbii. Sa nu uitam ca in cosurile cu gunoi ajung si batistele de hartie in care elevii raciti sufla nasul si alte produse care ar putea provoca imbolnaviri grave ale tuturor membrilor colectivitatii. In plus, cosurile de gunoi din inox isi mentin aspectul de nou mult timp si nu se deterioreaza. Elevii sunt tentati sa arunce cosurile cu gunoi din plastic, sa le rastoarne. Cele din inox, prevazute cu capac sunt mult mai sigure.
  3. Ca elevii sa nu puna mainile pe capacul cosului de gunoi si apoi sa manance, fiindca pana la baie e totusi cale lunga, pentru scoli sunt ideale cosurile prevazute cu pedale sau cu senzori puternici.
  4. Si pe holurile lungi si in curtea scolii sunt necesare cat mai multe cosuri de gunoi pentru pastrarea curateniei. Cu siguranta ca in momentul in care sunt cosuri din 6 in 6 metri, elevii nu mai lasa ambalaje sau pahare din plastic folosite pe pervaz sau nu le mai arunca neglijent pe hol.

Managerii scolilor ar trebui sa comande in acest moment cosuri de calitate premium pentru institutiile pe care le conduc sa le mentina perfect curate in orice moment, mai ales ca produsele sunt la reducere cu 10-30%, iar la oferta sunt si pachete avantajoase. Produsele comandate sunt livrate gratuit la o comanda mai mare de 175 de lei, oriunde in tara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.