Masina veche = avans pentru cumpararea uneia noi

0

Pentru majoritatea automobilelor comercializate in Romania exista posibilitatea utilizarii sistemului buy-back. Combinand aceasta optiune cu un contract de leasing, va puteti schimba masina veche cu una noua.

Cea mai extinsa prejudecata cu privire la sistemul buy-back este aceea ca pretul obtinut printr-o astfel de tranzactie este mai mic decat cel pe care un potential vanzator l-ar putea obtine in targ pe masina sa rulata. Chiar si unii dealeri auto sustin o astfel de parere.

Lucrurile incep sa se schimbe insa. Spre exemplu, exista companii ce comercializeaza automobile noi care prefera sa cumpere la un pret egal sau chiar mai mare decat cel de piata. Bavaria Automobile este unul dintre dealerii cu o astfel de politica. Ideea este ca primind masina veche, ei vor vinde o alta masina noua, profitul lor rezultand tocmai din comercializarea unui automobil nou.

In plus, daca persoana respectiva nu are toti banii necesari pentru achizitia unui automobil nou, banii obtinuti pe un automobil vechi pot constitui avansul la un contract de leasing ce va permite sa urcati la volanul automobilului dorit.

Cum putem profita de sistemul buy-back?

Cel putin doua erau pana nu demult etapele principale necesare schimbarii vechii masini cu una noua: vanzarea vechiului autoturism prin anunturi de mica publicitate sau prin intermediul targurilor auto si apoi cumpararea uneia noi de la un dealer.

In prezent, mult mai simpla este varianta buy-back. Aceasta consta in cedarea vechii masini catre dealer, iar suma ce ar trebui primita in schimb se constituie ca avans pentru noua masina.

Citeste mai multe informatii pe Banii Nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.