3 condimente care te încălzesc când e frig afară

0
171

Vrem, nu vrem, iar va veni peste noi și temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute, așa că e bun de avut la îndemână un top al alimentelor care “te încălzesc” cu ajutorul mineralelor, vitaminelor sau proprietăților lor. Care sunt acestea?

Ghimbirul – nutriționiștii povestesc despre ghimbir ca despre un adevărat medicament care ajută la durerile musculare, la creșterea imunității, combaterea grețurilor și nu în ultimul rând la susținerea digestiei. Îl putem folosi atunci când facem preparate din carne sau direct în ceaiurile fierbinți pe care le căutăm cu toții în această perioadă.

Scorțișoara – mulți știu despre scorțișoară că reglează insulina, dar consumul previne și circulația deficitară, crampele sau durerile cauzate de răcelile de sezon. Dacă prin alte țări scorțișoara se folosește des și în specialitățile culinare, noi o utilizăm mai ales la dulciuri și desigur în ceaiuri.

Nucșoara – asigură creșterea circulației sanguine și stimulează activitatea creierului, dar tonifică și ficatul și este un excelent condiment pentru cei care trec printr-o cură de detoxifiere a organismului. În plus, nutriționiștii susțin faptul că stimulează sistemul cardio-vascular și ajută la eliminarea pietrelor la rinichi. Cum o consumați? Dacă asiaticii o folosesc extrem de des în bucătărie, la noi lucrurile nu stau tocmai așa, dar putem să ne inspirăm de la italieni și să o amestecăm cu sucul de roșii, de asemenea amestecată cu vanilie va face orice desert mult mai gustos și dacă nici această variantă nu vă încântă atunci încercați-o în vinul fiert.

Continuarea, pe GetLokal.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.