Monumente funerare

273
Publicitate

Ce fel de monumente funerare sa alegi pentru persoana draga care a trecut in nefiinta, din marmura sau granit?

Explicatii oferite de Casa Funerara One Mark International Servicii Funerare Sector 1 Bucuresti.

Disparitia unei persoane dragi din aceasta lume poate avea loc incet si cu multa suferinta sau rapid si fulgerator. Oricare ar fi modul in care aceasta s-a stins din viata, durerea celor ramasi in urma este la fel de puternica.

Publicitate

Cu toate acestea, familia indoliata trebuie sa se ocupe de organizarea procesiunii de inmormantare si de comemorarea memoriei decedatului. Daca in ceea ce priveste organizarea inmormantarii si a parastasului, se poate apela la ajutorul unei case funerare, pentru alegerea monumentului funerar, oamenii trebuie sa se decida singuri.

Ce simbolizeaza si cand se pune monumentul funerar?

Desi cele mai populare monumente funerare sunt crucile, realizate din materiale durabile, cum ar fi granitul sau marmura, intr-un cimitir pot fi intalnite diferite tipuri si modele de monumente funerare. Totusi, crucea reprezinta legatura dintre spiritualitate si viata pamanteasca, adica dintre cer si pamant, precum si sprijinul de care va avea nevoie decedatul la Judecata de apoi.

In schimb, monumentele funerare cu diferite forme au simbolistici diferite, in functie de forma aleasa. De exemplu, ingerii reprezinta spiritualitatea, gravati pe un monument funerar avand rolul de a pazi mormantul sau de a-l ajuta pe decedat in drumul sau catre viata vesnica.

Acestea sunt puse de familiile indoliate pentru ca cinsti memoria celor dragi, care au parasit aceasta lume, prin intermediul lor dorind sa aminteasca de viata acestora. Din acest motiv, pe astfel de monumente pot fi scrise atat numele si perioada in care au trait cei deasupra carora troneaza, cat si versuri sau mesaje prin care este redata durerea resimtita de apropiatii ramasi in urma.

La inmormantare, conform traditiei crestine, se pune o cruce simpla, din lemn, pe care sunt trecute informatiile esentiale referitoare la decedat, numele si perioada in care a trait. La comemorarea primului an de la deces, crestinii pot inlocui crucea de lemn cu o cruce definitiva, realizata dintr-un material mai rezistent sau chiar cu un monument funerar intr-o forma deosebita.

Marmura sau granit, care este cel mai potrivit material pentru un monument funerar?

Principalele materiale folosite pentru realizarea monumentelor funerare sunt marmura si granitul. Acestea sunt preferate deoarece sunt pietre naturale, care au o rezistenta ridicata in fata intemperiilor si factorilor externi, cum sunt ploaia, vantul, razele soarelui.

Totusi, familiile indoliate se pot intreba ce sa aleaga dintre cele doua materiale. Lasand deoparte preferintele personale, trebuie sa se tina cont si de alte caracteristici ale celor doua tipuri de materiale.

De exemplu, granitul este disponibil in culori vii, fiind totodata mai rezistent si mai usor de intretinut. In schimb, marmura este un material foarte elegant si rafinat, care poate fi sculptat in diferite forme si modele, ceea ce nu este valabil si in cazul granitului.

De aceea, este necesar sa se ia in considerare toate aceste criterii, precum si pretul unui astfel de monument funerar, care difera in functie de mai multi factori – material, dimensiune, model – atunci cand trebuie ales monumentul prin care sa se omagieze memoria unei persoane dragi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.