Motoreductoarele planetare vs. motoreductoarele cu vierme – ce trebuie să știi despre ele

230
Publicitate

Redare audio

Publicitate

Motoarele cu transmisie sunt sisteme necesare pentru conducerea corectă și eficientă a majorității mașinilor. Având în vedere importanța lor în ajustarea vitezei mecanismului, este important pentru oricine să știe ce sunt, care sunt componentele lor și principalele tipuri.

În magazinele care se ocupă de comercializarea pieselor și echipamentelor industriale, vei regăsi mai multe tipuri de motoreductoare de înaltă performanță, precum motoreductoare, motoare electrice și reductoare, dar și diverse accesorii necesare pentru buna funcționare a acestora, precum cilindrii, suporți, rulmenti SKF sau carcase. 

Ce sunt motoreductoarele?

Motoreductoarele sunt mecanisme care reglează viteza motoarelor electrice, făcându-le să funcționeze la o anumită viteză. Ele constau dintr-o serie de angrenaje care formează un lanț cinematic, lucrând pe un set de piese rotative.

Scopul lor principal este de a permite o reducere de la o viteză mare inițială la o viteză mai mică fără a afecta negativ mecanismul. Pe lângă această reglementare, aceste motoreductoare sunt responsabile de reglarea puterii mecanice a sistemului.

Tipuri de reductoare de viteză și motoreductoare

Dacă trebuie clasificate în funcție de modul în care transmit puterea, aceste reductoare de viteză ale motoarelor  se pot clasifica după cum urmează:

  • Reductoare planetare de viteza

Motoreductoarele cu angrenaj planetar sunt împărțite în segmente, fiecare dintre ele având următoarea structură:

  • Soarele, angrenajul central. Se rotește în jurul arborelui central al sistemului.
  • Un marsupiu care poate susține până la 3 trepte de viteză și se potrivește cu prima piesă.
  • Un inel dințat care funcționează cu sateliți.

Avantajele motoarelor planetare:

  • Stabilitate unghiulară ridicată și, prin urmare, precizie ridicată;
  • Vibrații limitate sub diferite sarcini;
  • Posibilitățile de transmisie uniformă care permit o repetabilitate mai mare.

Arborele central poate fi folosit și ca centru de rotație, ceea ce facilitează schimbarea direcției. Acest tip de motoreductor este foarte fiabil. Din acest motiv, este folosit în multe transmisii automate. În plus, este destul de versatil, ceea ce îl face ideal pentru o gamă largă de sectoare – de la automatizare industrială la robotică.

  • Reductoare cu melc

Motoreductorul cu șurub este mai simplu deoarece transmisia mișcării roții melc se face prin intermediul unui șurub aranjat într-o linie de-a lungul arborelui. Raportul de transmisie rezultat este calculat din numărul de dinți ai angrenajului inel și tăieturile melcate. Unul dintre cele mai mari avantaje ale sale este că oferă o reducere mare cu mai multe trepte, ceea ce ar necesita mai multe reduceri de viteză cu transmisiile convenționale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.