Nuca de schimbator poate fi pe cat de utila, pe atat de cool!

200
Publicitate

Un automobil este un angrenaj complex, in care absolut fiecare componenta, chiar si cea mai mica, indeplineste un rol esential. Daca o singura piesa se strica, treptat sunt afectate si cele din jur, pana cand se ajunge la probleme serioase, pentru a caror reparatie este nevoie de costuri foarte mari.

Una dintre piesele de mici dimensiuni al carei rol este esential in angrenajul de ansamblu este nuca schimbator din oferta automag.ro, parte importanta a cutiei de viteze. Pentru o buna experienta de sofat, ea trebuie sa fie usor de manevrat, astfel incat masina sa raspunda rapid la comenzile conducatorului auto. In plus, designul acestui element este la randul sau important, fiind necesar sa aiba un aspect care sa se armonizeze cu modul in care arata interiorul autovehicului.

Publicitate

Schimbatorul si cutia de viteze – importanta lor in functionarea unei masini

Mecanismul de transmisie este esential pentru functionarea oricarui vehicul cu motor, iar cutia de viteze reprezinta cea mai importanta parte a sa. Ea are rolul de a transmite catre roti puterea generata de motor, piesa care indeplineste aceasta functie fiind schimbatorul de viteze. Prin intermediul mai multor pinioane sau roti dintate, se realizeaza schimbarea raportului dintre viteza de rotatie a motorului si cea a rotilor. Prin urmare, autoturismul se adapteaza perfect la conditiile de deplasare si la comenzile soferului.

Pe piata exista, de mult timp, doua tipuri principale de cutii: automate si manuale. Cele mai multe autoturisme sunt dotate cu cutii manuale, in cazul carora treptele de viteza se schimba cu ajutorul unei manete care cupleaza la treapta dorita pinioanele aferente.

În acest scop, soferul incepe prin a decupla cutia de viteze de motor, apasand complet pedala de ambreiaj. Dupa aceea alege treapta dorita, prin miscarea laterala a manetei, si cupleaza viteza prin deplasarea longitudinala a manetei in directia dorita, indicata pe nuca de schimbator. Apoi ambreiajul este eliberat progresiv, efectul fiind recuplarea cutiei la motor si functionarea masinii in modul dorit.

Nuca de schimbator poate fi pe cat de utila, pe atat de cool! 1
nuca schimbator

Semnele aparitiei unor probleme la schimbator

Orice problema aparuta la nuca de schimbator sau la alta parte componenta a cutiei de viteze trebuie depistata din timp, pentru a reduce riscul defectarii altor piese si, in acelasi timp, pentru a minimiza pericolul producerii unui accident.

Orice dificultati intampinate la trecerea dintr-o treapta in alta reprezinta un semn ca ceva nu este in regula. Este vorba despre situatiile in care schimbatorul cade, sare automat sau cuplarea in alta pozitie nu se desfasoara in mod lin, asa cum ar fi normal.

Zgomotele neobisnuite care apar la trecerea intr-o treapta superioara sau inferioara ori atunci cand schimbatorul se afla in punctul mort reprezinta de asemenea avertismente ale faptului ca este posibil ca nuca de schimbator, maneta sau orice alt element al cutiei sa se confrunte cu probleme.

In astfel de situatii, viziteaza magazinul online Automag.ro si vei gasi nuca schimbator si orice alte componente de calitate, indiferent de modelul de masina pe care il detii sau il conduci! Nu ignora problemele aparute, ci incearca sa le rezolvi din timp, pentru a le impiedica sa se agraveze si sa creeze neplaceri si mai mari!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.