Probleme comune cu tastatura de laptop

3

Cand folosesti un laptop, este inevitabil sa nu te confrunti la un moment dat cu unele probleme de functionare. Unele din acestea pot aparea la nivel de tastatura. Inainte de a decide daca trebuie inlocuita din start, este bine sa vezi daca nu poti rezolva problema si altfel. Nu te panica! Exista cateva solutii care functioneaza.

Unele taste nu functioneaza

Uneori, mici resturi de mizerie se pot bloca sub cateva taste. Daca descoperi ca o litera nu se apasa cum trebuie, poti remedia problema cu ajutorul unui filtru de aer comprimat, sufland usor printre taste.

Butoanele se lipesc

Tastaturile se murdaresc deseori, mai ales daca ai obiceiul de a manca la laptop in timp ce iti verifici emailurile sau lucrezi online. Poti curata singur o tastatura de laptop, dar adevarul este ca cel mai sigur ar fi sa apelezi la un profesionist. Desi poate parea simplu la prima vedere, curatarea unei tastaturi este destul de minutioasa. Nu de putine ori utilizatorii au incercat sa desprinda o tasta de pe tastatura, au rupt din greseala suportul tastei si nu au mai putut sa o puna la loc. Exista mai multe tipuri de tastaturi, dar daca ajungi sa nu mai ai cateva taste, cel mai probabil va trebui sa schimbi toata tastatura.

Nu poti folosi butoanele de nuemre

Exista un buton „Numbers lock” care se afla langa tastatura si care activeaza sau dezactiveaza portiunea cu cifre din partea dreapta. Daca numerele nu se tasteaza, cel mai probabil acest buton este apasat din greseala.

In loc de litere apar cifre

Poate fi extrem de ciudat sa tastezi cuvinte, iar pe ecran sa apara numere. Dar, solutia este usoara. Cel mai probabil ai functia „numlock” pornita si trebuie sa o dezactivezi. Acest lucru se face uneori prin apasarea simultana a tastei FN si a tastei NUMLOCK.

Textul dispare in mod misterios

Daca accidental evidentiezi un bloc de text si introduci orice litera, vei incloui tot ce ai selectat cand ai apasat tasta. Acest lucru se poate intampla intr-o fractiune de secunda, fara sa remarci. Daca descoperi ca o mare parte din textul tau a disparul, incearca sa atingi de mai multe ori butonul de „Undo”, ca sa vezi daca reapare textul tau. In caz contrar, poti folosi Redo pentru a te intoarce de unde ai plecat.

Acestea au fost cateva probleme usoare cu tastatura unui laptop, dar daca intampini chestiuni grave, cum ar fi faptul ca i varsat ceva pe tastatura, butoanele functioneaza aleator sau ti-au sarit mai multe taste, vino la onlaptop pentru o solutie rapida.

Pentru sfaturi achizitie tastatura va recomandam blogul onlaptop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.