Reductoarele melcate – solutia ideala pentru reducerea turatiilor motoarelor electrice

5

reductor melcat

Procesele industriale isi desfasoara cu succes activitatea datorita existentei motoarelor electrice si a utilizarii lor in tehnologie. Acestea sunt folosite in diverse domenii si din acest motiv este necesar sa se poata ajusta unele valori, astfel incat sa poata fi adaptate fiecarei aplicatii in parte.

Reductoarele sunt folosite in industrie pentru a putea reduce turatiile motoarelor electrice, in acest fel putand fi utilizate in domenii diferite.

Pe piata exista multe echipamente mecanice, in functie de procesele industriale in cadrul carora sunt utilizate. Putem afirma ca unele dintre cele mai folosite echipamente sunt reductoarele melcate. De unde aceasta denumire? Numele provine de la piesele pe care le au acestea in compozitie si anume o pereche de angrenaje formata dintr-o roata melcata si un melc.

Reductoarele melcate sunt de mai multe marimi, iar diferenta dintre ele este data de distanta dintre roata melcata si melc. Sunt extrem de flexibile deoarece pot fi montate in mai multe moduri.

De ce sa optam pentru reductoare melcate?

Reductoarele melcate au o serie de avantaje precum:

 • Pot fi utilizate in diverse domenii;
 • Reprezinta o solutie rentabila;
 • Au o durata de functionare destul de mare;
 • Nu sunt foarte zgomotoase, fapt datorat modului in care sunt construite;
 • Nu au nevoie de un spatiu mare de montare;
 • Sunt extrem de fiabile;
 • Au o capacitate de incarcare mare;
 • Pot fi configurate in mai multe moduri.

Reductoarele melcate de la Braco vin cu o serie de avantaje

Braco este unul dintre liderii de pe piata din Romania in materie de motoare electrice. In cadrul magazinului online regasim diverse tipuri de motoare electrice, dintre care amintim: motoare electrice trifazate, monofazate, motoare electrice cu 2 turatii, motoare electrice speciale, antiexplozive, cu frana, curent continuu, cu rotor bobinat sau de inalta tensiune. Tot aici gasim si componente si accesorii pentru motoare, Braco punand la dispozitia clientilor sai si servicii de reparatii ale motoarelor electrice.

In ceea ce priveste reductoarele, magazinul online Braco are in oferta diverse tipuri – reductoare melcate, coaxiale, ortogonale si planetare.

Reductoarele melcate de la Braco sunt de doua tipuri: patrate sau rotunde. Principalele lor caracteristici sunt urmatoarele:

 • Au puteri cuprinse intre 0.09 si 7.5 kW;
 • Cuplurile normale sunt intre 26 si 640 Nm;
 • Au rapoarte de reductie cuprinse intre i7 si i100;
 • Au un design modern, iar forma lor cubica permite o fixare universala, indiferent de modelul motorului;
 • Au un randament ridicat;
 • Carcasa acestora este confectionata dintr-un aliaj de aluminiu inalt calitativ, destul de usor si care nu rugineste;
 • Zgomotul din timpul functionarii este unul redus;
 • Pot fi folosite la instalatii universale.

Un aspect destul de important in alegerea reductorului potrivit este factorul de serviciu. De regula, acesta trebuie sa fie mai mare decat cel al instalatiei unde urmeaza a fi montat reductorul. In cazul in care nu detinem astfel de cunostinte, personalul tehnic de la Braco ne poate ajuta oricand in alegerea factorului de serviciu.

Un alt element de luat in considerare in momentul achizitiei reductorului melcat este cuplul nominal la iesirea din reductor, corespunzator la turatia de iesire n2 solicitata.

Ar trebui sa tinem cont de asemenea si de dimensiunea si de greutatea ansamblului. Motoreductorul trebuie sa aiba loc in instalatie, sa existe spatiu suficient in spatele motorului astfel incat sa poata trage aer pentru racirea acestuia, iar axul de iesire sa fie potrivit cuplajului pe instalatie.

Pentru mai multe detalii tehnice ale reductoarelor melcate furnizate de catre magazinul Braco, cei interesati sunt invitati sa acceseze site-ul oficial al acestuia, in cadrul categoriei „reductoare melcate”, aici: https://www.bracomotoareelectrice.ro/reductoare-melcate/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.