Planificarea bugetulul flotei auto. 4 pași către success

207
Publicitate

Planificare bugetului nu este o sarcină ușoară pentru managerii de flote auto. Șansele ca situația să scape de sub control sunt destul de mari. Cu atât de multe variabile care trebuie să fie luate în considerare, o planificare exactă a bugetului pare imposibilă.

Cu toate acestea, există anumite instrumente care ajută prin precizia informațiilor oferite. Acestea sunt sistemele de monitorizare gps a flotei auto care funcționează pe baza unui gps auto instalat la bordul vehiculului și care oferă o paletă largă de date necesare pentru calcularea cât mai exactă a bugetului alocat mentenanței flotei auto.

Publicitate

Care sunt cei 4 pași de urmat pentru o planificare cât mai corectă a bugetului?

  1. Planifică cu atenție cheltuielile

Un buget de succes nu se rezumă doar la identificarea unor costuri fixe ci și la posibilitatea de a prevedea neprevăzutul, adică, cheltuieli neașteptate. Primul pas este planificarea cheltuielilor flotei care pot fi calculate cu ușurință precum, costuri fixe cu mentenanța flotei auto sau carburantul utilizat. Aceste date for fi furnizate de un sistem de monitorizare gps precum cel de la Alarma.ro care monitorizează toată activitatea flotei și a conducătorlor auto. În continuare, trebuie ținut cont de factorii macroeconomici anticipați precum dobânzi, prețuri de revânzare sau costul fluctuant al barilului de petrol. Nu uita nici de posibile noi inițiative ale flotei!

Planificarea prin prevederea neprevăzutului este cea mai dificila parte. Aici poți începe prin analizarea anomaliilor din anii precedenți precum posibile daune datorate vremii, fuziunile sau achizițiile companiei, posibile accidente sau stricăciuni care nu au fost incluse inițial în planul de buget.

  1. Ia în considerare toate părțile implicate și sincronizarea echipelor

În calitate de manager de flotă este crucial să ai echipele potrivite pentru fiecare activitate și să pui întrebări corecte. Atunci când discuți planificarea financiară și strategică cu conducerea, comunică clar obiectivele și scopurile flotei și, de asemenea, orice schimbare de direcție în ceea ce privește cheltuielile.

Utilizează orice resursă provenită de la partenerii tăi de flotă, precum furnizorii de soluții de monitorizare a flotei auto pentru a confirma orice presupuneri sau pentru a clarifica aporturi.

Departamentul financiar al companiei poate fi un real ajutor în ceea ce privește întelegerea procesului bugetar și a sincronizării cheltuielilor. Nu ezita să vorbești cu ei!

  1. Alege o metodă de prognozare a cheltuielilor

Prognozarea corectă a cheltuielor este esențială pentru o estimare exactă a costurilor operaționale. Alegerea abrodării este un punct important în acest proces:

a. Metoda incrementală – această metodă implică folosirea perioadei anterioare ca și punct de plecare, ajustarea anomaliilor în funcție de perioada anterioară și este un factor decisiv în ajustarea inflaționistă.

b. Metoda “bază zero”- acest tip de bugetare este o metodă prin care care toate cheltuielile trebuie justificate pentru perioadă nouă. Procesul de bugetare bazat pe zero pornește de la o „bază zero” și fiecare funcție din cadrul unei organizații este analizată pentru nevoile și costurile sale. Bugetele sunt apoi construite în jurul a ceea ce este necesar pentru perioada viitoare, indiferent dacă fiecare buget este mai mare sau mai mic decât precedentul.

  1. Utilizează costurile fixe

Cheltuielile generale ale flotei sunt influențate de mai mulți factori. De aceea, este bine să acționezi asupra a ceea ce poți controla, și anume, costurile fixe. Așa cum menționam la începutul acestui articol, sunt anumite cheltuieli care pot fi determinate și controlate cu ușurință. Sistemele de monitorizare gps sunt responsabile de generarea de date precum consum de combustibil, kilometrii efectuați de vehiculele din flotă, comportamentul șoferului în trafic și exploatarea mașinii sau avertizează privind anumite defecțiuni sau exprirări de documente. Un simplu gps auto conectat la un sistem performant, poate să fie determinant în ceea ce privește cheltuielile cu flota. Cu datele obținute se pot preconiza bugetele și elimina cheltuieli neprevăzute.

Alarma.ro este unul dintre liderii de piață în ceea ce privește furnizarea de soluții de monitorizare a flotelor auto și vine în întâmpinarea clienților cu o ofertă imbatabilă.

Cu doar 145 de euro/mașină, beneficiezi de cel mai performant și eficient sistem de urmărire a flotei pe o perioadă de 2 ani!

Aplică acum și convinge-te!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.