Sfaturi de baza pentru a dormi bine in fiecare noapte

149
Publicitate

Sfaturi de baza pentru a dormi bine in fiecare noapte

Uneori se crede ca pentru a imbunatati somnul trebuie sa te echipezi cu cine stie ce instrumente sau trucuri. Exista aplicatii pentru smartphone care promit sa te faca sa te simti ca si cum ai fi intr-un leagan si iti masoara fazele de somn inregistrandu-te toata noaptea si oferindu-ti rapoarte gata generate cand te trezesti.

Publicitate

Si totusi, uitam ca primul lucru pe care trebuie sa-l facem pentru a ne imbunatati somnul este sa intelegem mai bine instrumentul principal care ne permite sa facem asta: salteaua.

De ce este esentiala functia de somn?

Functia de somn este esentiala pentru buna functionare a tuturor celorlalte functii. Vorbim in termeni de beneficii dar in realitate ar trebui sa vorbim despre potentialul care poate fi atins dormind bine. Fara indoiala ca nu doar corpul este cel care beneficiaza de el, ci si starea noastra de spirit.

Studiile de la diverse universitati din intreaga au gasit corelatii intre calitatea somnului si greutatea corporala: Cei care dorm prost sunt supusi unor atitudini compulsive fata de mancare, mai ales daca aceasta este de proasta calitate.

Ce saltea ne poate ajuta sa dormim bine?

Fiecare dintre noi are propriile obiceiuri de somn. Acestea nu sunt reactii constiente, ci reactii subconstiente legate de salteaua pe care o folosim. Salteaua potrivita pentru tine are caracteristici de moliciune si rezistenta care depind de materialul de fabricare. In functie de modul in care este realizata, o saltea actioneaza asupra corpului si il acomodeaza partial intr-o singura pozitie.

O alta caracteristica importanta este pozitia capului, pentru care ar trebui achizionata o perna de calitate, dar si un topper – mattro.ro de calitate este necesar, pentru a nu te incalzi prea tare in timpul nopti.

Efectul posturii corecte are repercusiuni asupra calitatii odihnei, generand un efect de placut care se observa in momentul trezirii, motiv pentru care este important sa tinem cont de sfaturile de mai sus.

Evolutia tehnologica din ultimii ani a facut posibila aducerea dezvoltarii saltelei cu memorie la un asemenea nivel incat sa existe pe piata modele care sunt astfel structurate incat sa ofere mai mult sau mai putin suport in zonele care o necesita.

O saltea cu memorie unica, de exemplu, reuseste sa detecteze si sa rezolve mult mai eficient si rapid nevoile unui utilizator decat o saltea dubla – normala, care inevitabil nu va reusi sa multumeasca diferitele corpuri care o folosesc, asteptarile fiecarui consumator fiind diferite.

In concluzie: Beneficiile pe care le aduce o noapte de somn au repercusiuni in viata de zi cu zi. Studiile analizeaza relatia dintre sanatatea fizica si calitatea + cantitatea somnului. Rezultatele sunt consecvente in recunoasterea importantei sanatatii somnului drept cauza a sanatatii corpului. Toate elementele sunt acolo pentru a ne reaminti ca saltelele sunt adevaratele principii ale sanatatii atunci cand vorbim despre somn.

Evolutia tehnologica a facut posibila proiectarea unor materiale care au meritul de a avea un impact foarte mic asupra structurii musculare si osoase a corpului uman. Aceasta dezvoltare continua sa apara pentru a gasi o posibila solutie pentru fiecare om in parte si a oferi tuturor sansa de a avea un somn de vis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.