Subiectul zilei: Constructiile izolate cu vata minerala

335

Cunoscuta si sub numele da vata de sticla, vata minerala este un material de constructii din subcategoria produselor dedicate etapei de izolare termica. Apreciat ca si astfel de material la nivel mondial pentru proprietatile sale foarte cautate, el are pe langa capacitatea de a izola termica foarte eficient si proprietatea de a inhiba transferul de zgomote deci izoleaza si fonic.

De mentionat este si faptul ca acest produs termizolant este destul de poros, deci permite, intr-o oarecare masura, ca peretele sa respire nefacand compromisuri in zona de performanta in materie de izolare termica.

vata minerala

Avantaje bine cunoscute pe care le detine vata minerala

In primul si in primul rand, vata minerala este unul din cele mai des intalnite materiale utilizat in sectorul izolatiilor. Pe langa izolarea termica, acesta ajuta si la izolarea fonica reducand astfel costurile proiectelor in care este utilizat pe intreaga durata de viata a acestuia. Acesta este compusa dintr-un material poros ce este alcatuit la randul sau din substante care ajuta la impedicarea transferului termic.

Vata minerala este un produs ce se remarca printr-o suita de proprietati neimaintalnita in cazult altor materiale de construcii.

Principalul avantaj in cazul acesteia, este faptul ca materialul in sine nu mai are nevoie si de un alt strat complementar cu rol de protectie. Acest lucru are impact semnificativ la capitolul economii

Scopul principal este indeplinit reusind sa pastreze in interiorul cladirilor sau simplelor locuinte temperatura optima indiferent de anotimp. Mai precis, pe perioada anotimpurilor toride si secetoase in interior se va pastra un climat racoros benefic vietuirii, in timp ce atunci cand afara vor fi temperaturi sub pragul de inghet, caldura va fi pastrata in interior pentru a scadea semnificativ costurile facturilor aferente incalzirii mediului ambiant.

Ca si un scurt rezumat, toate aceste roluri sunt indeplinite de vata minerala prin simplul fapt ca impedica transferul de caldura dintre mediul exterior si cel interior, permitand insa peretelui sa respire in conditii optime.

La Mesteru Manole gasesti vata minerala de o calitate excelenta

Investeste in cele mai bune materiale si alege pentru proiectul tau vata minerala. Aceasta este un material excelent atat din punctul de vedere al pretului, cat si al calitatii. In cazul unei locuinte, izolarea joaca un rol foarte important si trebuie sa alegi doar cele mai eficiente materiale pentru izolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.