Teava PPR – tu ai aflat de ce este atat de indragita de maestrii?

318
Publicitate

Al doilea element din componenta numelui acesuti produs se refera la materia prima din care se obtine acesta, adica polipropilena sau pe scurt PPR. Producatorii aleg polipropilena pentru a fabrica teava PPR deoarece ii ofera produsului finit termorezistenta si durata de viata vasta.

De asemenea, teava PPR este regida lucru ce ii permite sa reziste factorilor externi precum temperaturile extreme, agentilor chimici sau presiunii fizice.

Publicitate

Daca ar fi sa constatam care ar fi cea mai utilizata solutie de catre experti pentru instalatiile termice sau de apa (fie ea rece sau calda) vom sesiza ca pe numarul unu se afla teava ppr. Acest lucru se datoreaza nenumaratelor avantaje pe care materialul in sine le ofera atunci cand este folosit pentru a duce un proiect la bun sfarsit.

Multi polimeri au fost dezvoltati de-a lungul anilor pentru a satisface cererea continua de industrie si dezvoltarea campurilor de utilizare a acestor materiale, precum teava PPR. Intr-adevar, polietilena de inalta densitate (HDPE) si polipropilena (PPR) sunt materiale celebre si au utilizari diversificate. Pentru a prezice comportamentul lor mecanic, am condus teste de rupere pe tevi cu sant cu mai multe niveluri si am comparat comportamentul general al presiunii interne a spargerii.

Am observat o scadere drastica a presiunii de rupere in functie de fractia de viata. Materialele HDPE si teava PPR prezinta un comportament ductil cu doua presiuni caracteristice la sfarsitul fazei elastice si a fazei de rupere. HDPE are o faza plastica stabila si prezinta un comportament ductil perfect.

Ce beneficii prezinta teava PPR?

  • Prezinta un pret redus: daca comparam o teava PPR cu una realizata din cupru, spre exemplu, realizam faptul ca prima este cu mult mai ieftina cu aproximativ 20%. Este de mentionat faptul ca amandoua pot fi utilizate pentru realizarea aceluiasi proiect, depinde de ce cautati pe piata;
  • Are o eficienta crescuta: teava PPR, prezinta un beneficiu considerabil, deoarece nu pierde deloc caldura emanata de apa calda pe care o transporta. Coeficientul de transfer termic este foarte scazut, iar astfel caldura este transportata in totalitate in conditiile necesare catre destinatia finala;
  • Rezistenta mare la coroziune: rezistenta la coroziune este o alta calitate pe care prezinta tava PPR. Datorita materialului din care este fabricata, aceasta rezista foarte bine la actiunea agentilor corozivi din apa si poatet fi utilizata fara probleme in cadrul unui sistem de incalzire centralizat atat in spatii mari cat si in locuinte;
  • Asigura siguranta in consumul apei: teava PPR este cea mai buna solutie de utilizat cand este vorba de realizarea retelei de apa potabila, datorita materialului din care este confectionata care nu permite depuneri toxice;
  • Greutate mica – tot datorita materialului din care este realizata, aceasta are o greutate redusa care se transpune in transport simplu si manipulare usoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.