Fiecare isi doreste sa se bucure de cele mai calitative alimente, iar vinul este unul dintre alimentele de care multe persoane se bucura. Acesta este motivul pentru care este important sa alegi un vin Cricova care sa-ti ofere ocazia de a te bucura de un gust deosebit.
Cum alegi un vin Cricova?
Vinul alb este diferit de cel rosu, atat din punctul de vedere al gustului, cat si al culorii. Toate soiurile de struguri produc un suc aproape transparent, iar vinul alb nu este realizat neaparat doar din struguri albi. Pielea strugurilor este cea care da culoarea vinului, ea fiind lasata la fermentat alaturi de struguri, dar si de semintele acestora. Gustul acestui vin Cricova este dat de cantitatea de taninuri din componenta sa, dar si de modalitatea de fermentare a acestui vin. In acest fel, el are o aroma specifica.
Vinul rosu se imbina cu taninuri in procesul de imbatranire in butoaie de stejar, acestea fiind substante naturale care se gasesc in struguri, ele oferind o senzatie intensa si putin amara. Senzatia de gura uscata dupa ce bei un vin rosu provine de la aceste taninuri. Ele ofera si o aroma specifica vinului rosu, vinul alb neavand atat de multe taninuri. Vinul alb fermenteaza in cisterne din otel inoxidabil, el pastrandu-si in acest fel aroma fructoasa si fresh a strugurilor.
Vinul rose se afla intre vinul rosu si cel alb, iar ca gust acesta se apropie mai mult de vinul alb. El are un gust fructat, fiind perfect pentru zilele de vara. Metoda de realizare al unui vin Cricova rose este una asemanatoare cu cea a vinului rosu. Diferenta este ca pielea strugurilor este indepartata dupa cateva ore de la fermentatie, iar acest lucru face ca acest vin sa aiba o culoare superba.
Aciditatea este un element definitoriu pentru un vin. O aciditate mai mare semnifica faptul ca vinul are un gust proaspat, iar un vin cu o aciditate mai scazuta are un gust mai „gras”. Taninurile sunt intalnite mai des in cazul vinurilor rosii, acestea oferind un gust bogat, dar si patrunzator acestor vinuri. Ele au o aroma foarte intensa, lasand gura uscata. In cazul vinurilor rosii, daca nivelul de taninuri este mai scazut, atunci gustul acestor vinuri este mai domol, fiind si mai baubil pentru cei care nu doresc sa consume un vin foarte taios.
Corpul vinului este un alt element de descriere al acestuia. Corpul unui vin exprima greutatea acestuia. Taria alcoolica este si ea importanta in alegerea vinurilor. Un vin foarte corpolent, dar si gras lasa grasime pe pahar atunci cand il invarti, iar vinurile albe sunt de obicei mai putin corpolente.
Vinurile sunt foarte diferite, iar secretul de a alege un vin perfect este sa intelegi diferentele intre tipurile de vin. Cel mai important este totusi sa-ti alegi un vin pe care il preferi, iar tinand cont de caracteristicile acestor vinuri, nu iti este greu sa iei decizia potrivita. Vei putea alege cu usurinta intre un vin alb, unul rose sau unul rosu si vei aprecia gustul deosebit al acestui vin.