Tot ce nu stiai despre ultrasunete. Afla acum!

683
Publicitate

Terapia cu ultrasunete reprezinta o metoda terapeutica de mare calibru in ceea ce priveste masurile din domeniul fizioterapiei.

Publicitate

 

Ultrasunetele – informatii generale

Cum era de asteptat, aceasta masura presupune folosirea unor unde sau altfel spus, ultrasunete la o frecventa intre 1 si 3 MHz, ceea ce inseamna o emisie de doua feluri: emisia continua si emisia intrerupta, deci emisia prin impulsuri a ultrasunetelor.

Pe de alta parte, ultrasunetele mai au in componenta, asemeni majoritatii tipurilor de energie si efecte termice care se resimt. Astfel, energia termica emanata va oferi, prin intermediul cresterii temperaturii un dublu beneficiu in tesutul vizat.

Asemeni oricarui tratament pe care il urmati, intotdeauna va asteptati la niste efecte, nu doar vizibile la exterior, cat mai ales vizibile in interiorul organismului. Astfel, efectele fizioterapiei cu ultrasunete sunt urmatoarele:

  • Efectul analgezic;
  • Efectul metabolic;
  • Efectul miorelaxant;
  • Efectul de refacere osoasa.

 

Indicatii utile despre ce presupun aceste ultrasunete:

Exista un numar considerabil de indicatii ale ultrasunetelor, insa acestea pot fi acordate cu exactitate doar de catre un medic specialist de recuperare medicala, un ortoped sau reumatolog. Cu toate acestea, ultrasunetele pot fi efectuate, la sfatul medicului, si de catre un fizioterapeut ori un asistent medical din domeniul fizioterapiei, pe care il puteti gasi foarte rapid si usor la Fysiogand. Spre exemplu, in cazul unor afectiuni cronice precum poliartrita, medicul reumatolog poate recomanda ultrasunetele in scop reumatic. De altfel, putem vorbi si de indicatii ortopedice care, de regula au o perioada de recuperare mult mai extinsa.

 

Exista contraindicatii in cadrul terapiei cu ultrasunete?

Singur ca da. Nu vorbim doar de contraindicatii relative, ci intra in discutie si contradintii totale. Iata cateva exemple:

  • Patologiile cutanate creaza sensibilitate sporita la orice fel de stimul, manifestandu-se prin toleranta scazuta la durere in cazul patologiilor dermatologice sau patologiilor sistemice de natura infectioasa unde terapia cu ultrasunete ar putea sa amplifice durerea in loc sa o amelioreze si sa o trateze;
  • Tumorile de orice fel exclud sedintele de terapie cu ultrasunete, intrucat se pot inregistra cresteri senificative la nivelul tesutului tumoral;
  • Patologiile cardiovasculare se afla si ele pe lista contraindicatiilor pentru ca atat medicul, cat si pacientul sa nu-si asume niciun risc;
  • Pe de alta parte, insa, si sarcina intra pe lista contraindicatiilor atunci cand va doriti sa realizati un tratament cu ultrasunete. Pe langa faptul ca insasi ecografia este considerata o examinare ce foloseste ultrasunete, medicii nu recomanda aceste tratamente pe perioada sarcinii pentru a nu exista niciun risc real care poate afecta graviditatea.

Pentru cele mai bune rezultate in ceea ce priveste terapia prin ultrasunete si nu numai, apelati cu incredere la serviciile oferirte de Fysiogand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.