Trendurile în tehnologie pe care trebuie să le cunoști în 2023

155
Publicitate

Pentru specialiștii în IT, dar și pentru antreprenorii care vor să integreze tehnologia în business, este important să fie la curent cu cele mai recente trenduri în materie de tehnologie.

Monitorizarea trendurilor în tehnologie ajută la identificarea domeniilor promițătoare, a sectoarelor care câștigă popularitate și permite conturarea viitoarelor inovații. Schimbările sunt tot mai frecvente, însă cum poți ține pasul cu toate aceste transformări? Pentru a te ajuta, mai jos sintetizăm trendurile în materie de software development și tehnologie pentru anul 2023.

Publicitate

Inteligența artificială începe să devină mai adaptabilă 

În universul deja în mișcare al tehnologiei în care specialiștii în Software Services devin tot mai numeroși, inteligența artificială este fără doar și poate, domeniul care cunoaște cea mai mare evoluție. Algoritmii și roboții conectați devin tot mai eficienți, dar în anul 2023, inteligența artificială adaptivă este cea care va inova semnificativ sectorul tehnologiei grație flexibilității sale. Algoritmii adaptivi învață pe baza unor modele comportamentale inspirate din relația dintre oameni și instrumente digitale în mediile de producție. 

Metaverse devine parte din realitate

Lansat în anul 2022, Metaverse este un ansamblu de lumi virtuale care permite accesul la experiențe imersive în 3D. Interviuri, activități de realitate augmentată sau cumpărături de terenuri virtuale, posibilitățile pe care Metaverse le oferă sunt infinite. Și în anul 2023, aceste universuri virtualizate, ar putea deveni în mare parte, realitate. 

Apariția unor „super-aplicații”

O super aplicație este o soluție  all-in-one care oferă utilizatorilor un set de funcționalități complexe prin intermediul unor mini-aplicații create independent. Aceasta este prezentată ca o platformă cu un ecosistem de module pe care utilizatorii le pot activa pentru a-și modela propria experiență de utilizare.

„Super-aplicațiile” au marele avantaj de a oferi experiențe personalizate. Încă puțin prezente în Europa, se așteaptă ca acestea să devină mai populare în 2023 datorită sprijinului și investițiilor companiilor din industria Fintech (tehnologie financiară).

Tehnologie pentru dezvoltare durabilă

Tendințele tehnologice ale noului an 2023 vor include și o dimensiune ecologică și durabilă. Preocuparea pentru investițiile în tehnologii ecologice devin un element esențial în strategiile de creștere ale companiilor. 

În 2023, aplicațiile nu se vor rezuma doar la furnizarea unui serviciu sau a unui produs. Acestea vor fi integrate într-un cadru de soluții pentru a plasa serviciile IT în centrul responsabilității sociale și de mediu.

Anul 2023 va fi, deci, teatrul unor numeroase evoluții în toate ramurile tehnologiei sau IT-ului. Cunoașterea și anticiparea lor va fi un lucru foarte important pentru dezvoltarea pe termen lung a companiilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.