Ulei de cocos – pentru oameni inteligenti!

0
164

Din ce este obtinut uleiul de cocos?

Uleiul de cocos provine din miezul nucii de cocos.Pulpa de nuca de cocos este prima data uscata la soare, prin afumare sau in cuptoare speciale iar uleiul de cocos virgin si extravirgin se obtine prin presarea la rece a miezului nucii de cocos, imediat dupa uscare .. Este folosit atat ca aliment, ca medicament, dar si in cosmetica pentru uimitoarele beneficii aduse de el.

Ce contine  ulei de cocos ?

Uleiul de cocos contine vitamine, precum vitamina A, C, E si K, minerale cum este fierul si calciul, acizi grasi – acid lauric, acid capric, acid caprilic, avand astfel un puternic efect antibacterial.

Ce tipuri de ulei de cocos se gasesc in comert?

La comercializare exista ulei de cocos rafinat, ulei virgin si ulei extravirgin. Uleiul de cocos rafinat se preteaza mai bine la prajit avavnd punctul de ardere la 232 grade Celsius, insa nu este la fel de benefic pentru sanatate precum ueliurile virgine si extravirgine. Cel virgin si extravirgin nu este recomandat la prajeli pentru ca are temperatura de ardere in jurul valorii de 177 grade Celsius. De aceea este mai util in starea sa “cruda” pentru sandwich-uri, adaugat la sosuri etc.

Beneficii in consumul intern si extern aduse de acest ulei de cocos

Fiind un aliment extraordinar beneficiile aduse de consumul de ulei de cocos sunt evident la fel de uimitoare:

  • Datorita faptului ca are in componenta o mare cantitate de acizi grasi este util in boli ale creierului – Alzheimer
  • Pentru diabetici regleaza glicemia
  • Ajuta in curele de slabire si este eficace impotriva colesterolului rau (LDL) si crescand valoarea colesterolului bun (HDL).
  • Regleaza metabolismul daca este consumat cu regularitate
  • Imbunatateste tranzitul intestinal
  • Protejeaza impotriva radiatilor UV ale soarelui, inlocuind cremele anti UV cu succes
  • Hidrateaza epiderma si regenereaza parul (se poate utiliza ca balsam de par)
  • Face sa dispara varfurile de par despicate
  • Elimina matreata si sebumul
  • Improspateaza tenul
  • Intareste unghiile
  • Reduce riscul de afectiuni cardiace
  • Se foloseste ca un excelent demachiant
  • Are rol dovedit de antiinflamator si antioxidant, dusman al radicalilor liberi
  • Combate cariile dentare, ciuperca Candida albicans si osteoporoza
  • Calmeaza mancarimea cauzata de intepaturile insectelor
  • In combaterea iritatiilor piele este excelent in utilizare inainte si dupa barbierit
  • Se poate folosi ca balsam de buze
  • Excelent energizant, poate inlocui sucurile energizante mai putin sanatoase
  • Are rol important in combaterea paduchilor
  • Inlatura vergituriile pielii, micsoreaza urmele cicatricilor de pe piele
  • Eficient in combaterea ulcerului reparand peretii stomacului
  • Util in masaje ale pielii lasand in urma o piele tonifiata, stralucitoare
  • Poate fi preparat ca sirop de tuse adaugandu-se miere de albine, fiind benefic si in tratarea durerilor de gat

Ulei de cocos – pentru toti oameni

Da, uleiul de cocos este uimitor, in tratarea atator afectiuni cu care se lupta omul modern: obezitate, diabet, Alzheimer, afectiuni dermatologice, osteoporoza, inflamatii, viroze, ulcer. De aceea pentru inlaturarea atator afectiuni, acest miraculos ulei de cocos nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui. Mai mult decat atat este un ulei ce nu rancezeste usor avand un termen de garantie superior altor tipuri de uleiuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.