Vitrinele frigorifice: ce sunt si ce utilitate au?

664
Publicitate

O vitrină frigorifică poate fi de mai multe feluri. În micile și marile magazine alimentare, vei vedea vitrine frigorifice orizontale, în care este expusă marfa, dar și vitrine frigorifice verticale, în care, în general, sunt puse la rece sucurile, apa și alte băuturi răcoritoare. Diferențele dintre ele sunt destul de importante.

Publicitate

În general, vitrinele frigorifice sunt destinate expunerii produselor ce trebuie păstrate la temperaturi scăzute în vederea vânzării, dar şi stocării unor cantităţi mici de produse pe termen scurt. În funcţie de natura aplicaţiei şi de condiţiile specifice de exploatare, vitrinele frigorifice pot avea instalaţii frigorifice proprii sau pot fi conectate la o instalaţie frigorifică. Cele mai bune vitrine frigorifice trebuie să fie echipate cu iluminare interioară, cu termostat pentru controlul temperaturii, cu funcție de decongelară automată, cu unitate de refrigerare încorporată, pentru a aduce alimentele la stare potrivită, aproape de îngheț, cu funcție de evacuare a condensului, de reglare a umidității, cu picioare ajustabile sau cu roți, cu geam rabatabil, pentru o curățare facilă.

Vitrină frigorifică – oferte

Pentru carne proaspătă (crudă), preparate din carne, dar și brânzeturi, trebuie utilizate neapărat vitrine frigorifice orizontale profesionale, cu ventilație moderată. La aceste vitrine evaporatorul este așezat în partea frontală a vitrinei, sub tăvile de expunere. Jetul de aer este astfel dirijat încât viteza de recirculare a acestuia este redusă cu 1/3 din viteză la vitrinele neprofesionale. Marfa rămâne astfel proaspătă și se obține o suprafață de expunere mai mare, fiindcă evaporatorul nu este așezat sub blatul de lucru ca la vitrinele statice. În cazul vitrinelor cu ventilație moderată temperatura din ele este uniformă, iar fluctuațiile de temperatură datorită ciclurilor de oprire ale agregatului frigorific sunt mai mici.

Vitrină frigorifică, oferte speciale eMag!

La o vitrină frigorifică ieftină, instalația frigorifică este subdimensionată. Ceea ce conferă temperaturi mai ridicate în interiorul vitrinei atunci când temperatura ambientală este mai ridicată. Pentru a controla acest proces, vitrinele frigorifice de calitate sunt dotate cu un senzor care urmărește temperatura în vitrină în timpul decongelării și când sesizează că temperatura a crescut nepermis, oprește decongelarea și pornește agregatul frigorific pentru a evita supraîncălzirea produselor.

Vitrină frigorifică orizontală

Vitrinele frigorifice orizontale sunt destinate prezentării produselor refrigerate, nu păstrării permanente ale acestora. O vitrină frigorifică orizontală nu trebuie utilizată pentru depozitarea produselor în timpul în care magazinul este închis. Mărfurile perisabile sunt mult mai bine păstrate în dulapuri frigorifice, minicamere frigorifice sau frigidere închise. Când se termină programul magazinului, scoateți marfa din vitrina frigorifică orizontală și mutați-o într-unul din frigiderele enumerate anterior și opriți funcționarea vitrinei. Dimineața, înainte de a reîncărca marfa în vitrina frigorifică orizontală, lăsați-o să funcționeze ”în gol” timp de jumătate de oră și abia apoi introduceți produsele pentru a fi expuse.

Vitrină frigorifică verticală

În schimb, vitrinele frigorifice verticale pot fi folosite și pe durata nopții sau, în cazul opririi acestora, marfa din ele (băuturile alcoolice sau răcoritoare) nu trebuie mutată. Asta și din cauză că produsele nu sunt la fel de perisabile ca cele expuse în vitrinele frigorifice orizontale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.