Cum arata procesul de fabricare pentru caramida?
Caramida este un produs care se fabrica utilizand cele 4 elemente naturale de baza cum ar fi apa, aerul pamantul si focul. Ca si materie prima, argila joaca cel mai important rol insa aceasta este dublata si de alte materiale precum nisipul si alti compusi chimici. Acestea sunt alese pentru capacitatea sa poroasa care poate varia de la un tip de caramida la altul.
Dupa ce toate componentele sunt mixate ele sunt lasate la soare pentru a se usca si mai apoi vor fi implicate intr-un proces ce implica expunerea la temperaturi mari prin ardere in cuptoare special create pentru acest lucru.
Ce este caramida?
Caramida este in mod clar cel mai cunoscut produs din categoria materialelor de constructii la nivel global. Ea a fost componenta care de-a lungul timpului a stat la baza mai multor constructii istorice printre care Colosseum-ul din Roma, majoritatea cladirilor ridicate in Marea Britanie in timpul si dupa revolutia industriala sau chiar Marele Zid Chinezesc (cunoscut de asemenea pe tot mapamondul).
Desi dateaza inca din cele mai vechi timpuri, acest produs se afla inca intr-o continua dezvoltare. Prima forma a acesteia, caramida de tip, plin s-a materiealizat de-a lungul timpului si in variante precum cea de sticla, cea aparenta care pot varia la randul lor fiind diferite ptin forma.
Stiati ca in Romania aproximativ 60% din totalul cladirilor ridicate de cel putin 20 de ani sunt construite avand acest produs ca si material de baza?
Top 4 calitati ale unui proiect bazat pe caramida
Prima caracteristica de care beneficiaza constructiile bazate pe caramida este reprezentat de faptul ca inaltimea si numarul de etaje este limitata doar de catre legislatia in vigoare aplicata in zona de interes. Acest lucru este posibil deoarece produsul asigura o foarte buna rezistenta in privinta structurii
Cel de-al doilea mare avantaj al acestui material de constructii este constituit de izolarea fonica. Prin simpla sa arhitectura si structura compozitionala inhiba transferul de zgomote atat dintre camere cat si dintre cladire in general si mediul exterior.
Caramida ofera proprietarului siguranta. Fata de alte materiale din care pot fi ridicate cladiri, acest produs se bucura de proprietatea de a fi ignifug deci de a nu arde asa cum o face lemnul. De asemenea ea nu intretinerea arderea rezistand la temperaturi de pana la 1000 de grade Celsius.
Versatilitatea in alegerea acoperisului este un alt punct important. Acest material de constructii ofera o rezistenta asa de buna incat greutatea acoperisului nu mai conteaza deci permite alegerea oricarei solutii pentru acoperirea constructiei.