Avantajele bucătăriei orientale și câteva preparate sănătoase pe care merită să le încerci

86

Dincolo de soia, algele marine, sushi și supa de tăiței, bucătăria orientală include o serie de obiceiuri datate din cele mai vechi timpuri care i-au determinat pe nutriționiști să evalueze dietele orientale ca fiind unele dintre cele mai sănătoase din lume, alături de mâncarea mediteraneană.

Printre aceste caracteristici se regăsește abundența de legume, cereale, leguminoase și proteine de calitate în prepararea rețetelor. Un alt lucru de apreciat la bucătăria orientală este modul de preparare. Majoritatea mâncărurilor se pregătesc la abur, evitând gătirea excesivă și pierderea nutrienților și vitaminelor din alimente.

De aceea, pentru cele mai multe rețete se folosește wok-ul deoarece forma sa concavă permite căldurii să se concentreze, astfel încât mâncarea să se gătească fără a fi nevoie să adaugi grăsimi suplimentare.

Caracteristicile și avantajele bucătăriei orientale

  • Preparatele asiatice sunt bogate în legume.

În comparație cu bucătăria americană, de exemplu, bucătăria orientală sau asiatică este bogată în legume, iar beneficiile nutriționale ale fructelor, legumelor și leguminoaselor nu pot fi înlocuite prin nimic în lume.

Orientalii sunt obișnuiți să mănânce mai multe feluri de mâncare în același timp, iar legumele se numără printre meniurile pe care ar trebui să le aibă zilnic. De exemplu, coreeni mănâncă foarte mult kimchi cu legume fermentate, în timp ce bucătăria indoneziană și malaeziană au ca bază „sayur” (un specific de legume) pentru a însoți felul principal de mâncare. Tempe și tofu sunt, de asemenea, foarte populare în majoritatea zonelor din Asia.

  • Bucătăria orientală este împânzită mai mult de fructe de mare și pește decât orice alt tip de carne.

Există unele studii științifice care au declarat că fructele de mare și peștele sunt mai bune decât carnea de vită. Când vorbim despre beneficiile pentru sănătate ale dietei cu pește, lista este probabil mai lungă decât beneficiile cărnii roșii. Japonezii, coreenii și chinezii adoră să mănânce carne de vită sau porc la grătar, dar o fac doar alături de prieteni atunci când sărbătoresc un eveniment. Pe de altă parte, libanezii se bucură de un pui cu hummus delicios și sănătos, fie ca gustare rece sau caldă, fie ca fel principal la o masă.

În viața de zi cu zi, aceștia se bucură, în schimb, de toate beneficiile preparatelor cu fructe de mare și pește.

  • Preparatele orientale se gătesc doar cu produse proaspete.

În timp ce majoritatea americanilor și europenilor depind de conserve și alimente congelate (adevărul este că pot fi mai rentabile în anumite situații), majoritatea asiaticilor preferă să meargă la piață dimineața devreme, astfel încât să obțină produse cât mai proaspete. Acesta este, de asemenea, un obicei sănătos de viață care poate aduce mai multe beneficii pe termen lung.

Produsele proaspete de la piață au avantajul conservării nutrienților și vitaminelor necesare pentru funcționarea naturală a organismului, în timp ce produsele congelate trebuie să treacă printr-o serie de operațiuni de procesare în care elementele nutritive se pierd.

  • Mai puțin consum de carbohidrați simpli.

Unul dintre beneficiile pentru sănătate a carbohidraților este acela de a produce energie în corp. Cu toate acestea, există două tipuri de carbohidrați: simpli și complecși. Carbohidrații simpli se găsesc frecvent în produsele din cereale, cum ar fi pâinea, pastele și făina.

Dar bucătăria orientală se bazează, în principal, pe orezul alb, brun sau cel roșu, astfel încât consumul de carbohidrați simpli să fie redus la minim cu maximizarea energiei din corp la potențial maxim.

Asia este o regiune foarte mare și fiecare țară are propriile sale feluri de mâncare specifice care merită încercate. Cu toate acestea, nu te forța să mănânci întotdeauna totul, deoarece cheia unui stil de viață sănătos este consumul diferitelor alimente în cantitate moderată. De exemplu, după ce mănânci o porție de bulgogi coreean pentru prânz, pentru cină poți alege ceva la fel de ușor ca salata de legume în locul sushi-ului japonez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.