Avantajele unui tratament ortodontic timpuriu

7

Avantajele unui tratament ortodontic timpuriu 3

​De la ce varsta poate un copil sa poarte aparat dentar?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primesc medicii ortodonti. In timp ce aparatul dentar poate fi purtat la orice varsta, Societatea Americana de Ortodonti recomanda copiilor sa mearga la un control ortodontic pentru o evaluare dupa ce implinesc varsta de 8 ani. De fapt, varsta cuprinsa intre 8 si 10 ani ar trebui sa includa prima consultatie ortodontica. In acest fel, medicul ortodont poate evalua dintii copilului, determinand daca ar avea nevoie de tratament timpuriu. Evaluarea va acoperi atat dintii existenti, cat si pe cei care inca nu au erupt, prezicand cresterea lor viitoare.

​Ce este tratamentul ortodontic timpuriu?

Unii oameni devin confuzi cand aud de tratament ortodontic timpuriu. Acesta este, de fapt, un tratament ce are loc cand copilul are varsta cuprinsa intre 8 si 10 ani, inainte de a purta aparatul dentar. In acest timp, ortodontul va putea identifica anomaliile mai devreme in viata copilului, atunci cand dintii si maxilarele acestuia sunt mai usor de modelat. Acest lucru este util pentru tratarea unei varietati de probleme ortodontice, cum ar fi dintii proeminenti, inghesuirea, distantarea si lipsa dintilor inainte de a incepe sa se dezvolte probleme mai grave.

​Semne care indica nevoia unui tratament ortodontic timpuriu

Exista mai multe moduri prin care poti determina daca micutul tau poate avea nevoie de tratament ortodontic timpuriu. Ar trebui sa soliciti o evaluare ortodontica daca observi oricare dintre aceste caracteristici sau comportamente la copilul tau:

  • Pierderea precoce a dintilor de lapte (inainte de varsta de cinci ani);

  • Dintii copilului nu se ating corespunzator atunci cand musca;

  • Respiratie pe gura si / sau sforait;

  • Dintii din fata ai copilului sunt inghesuiti (in general, se poate observa acest lucru dupa ce copilul atinge varsta de 7-8 ani);

  • Dintii frontali sunt proeminenti;

  • Exista dificultati la muscat sau la mestecat;

  • Exista o problema de vorbire;

  • Maxilarul copilului se misca atunci cand deschide sau inchide gura;

  • Copilul are mai mult de cinci ani si inca isi suge degetul mare.

​Care sunt beneficiile unui tratament ortodontic timpuriu?

Tratamentul ortodontic timpuriu incepe in timp ce oasele maxilarului copilului sunt inca moi. Aceste oase nu se intaresc pana cand copilul ajunge la sfarsitul adolescentei. Deoarece oasele sunt inca flexibile, procedurile corective functioneaza mai rapid si mai eficient decat la adolescenti si adulti. Tratamentul adecvat precoce este o masura eficienta ce pune bazele unei guri sanatoase la varsta adulta.

In timp ce dintii copilului pot parea drepti, ar putea exista probleme de baza care trebuie abordate pentru a preveni dezvoltarea unor probleme mai grave. Interventia timpurie inseamna de obicei ca tratamentul ortodontic ulterior va fi mai simplu si se va finaliza intr-un timp mai scurt, ceea ce poate fi, de asemenea, benefic din punct de vedere financiar pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.