Banii cash nu par să se întoarcă

187
Publicitate

După perioada pandemică, banii cash au fost detronați, iar piața a fost populată de plăți contactless și dispozitive de încasare digitală – mPOS, cum este și MonePOS by AROBS. 

Conform unui studiu făcut de firma de consultanță Strategy& asupra 15 țări europene cu privire la schimbările apărute în comportamentul de plată al consumatorilor, folosirea banilor cash nu este un obicei care să devină din nou uzual. Întrebați care sunt preferințele lor de plată, răspunsurile respondenților au fost în proporție de 37% pentru bani cash, procent nemodificat de la ultimul studiu din 2020, iar în țările unde banii cash nu mai sunt populari, procentul scade sub 20% sau chiar mai jos dacă este vorba de tineri. 

Publicitate

Produsele Fintech pentru plăți digitale sunt de departe mai comode pentru consumatori. Majoritatea sunt ușor de folosit, rapide, portabile (sau chiar purtabile – iar aici amintim despre ceasuri, inele, patch-uri). Una dintre cele mai apreciate caracteristici ale plăților digiale este lejeritatea la cumpărături. Portofelele digitale nu impun restricții la cumpărături, cum se întâmplă inevitabil cu banii cash. 

La finalul lunii, majoritatea aplicațiilor de plată oferă rapoarte amănunțite ale cheltuielilor din luna respectivă, iar oamenii își pot forma o perspectivă realistă asupra cheltuielilor lor. Posibilitatea de a opera singur tranzacțiile și veniturile tinde să responsabilizeze utilizatorul și salvează timpul petrecut spre bancă, timpul de așteptare de la ghișeu și cel de procesare al operațiunii dorite.

Noi așteptări ale clienților din partea băncilor

Când vine vorba de serviciile oferite de bănci, studiul precizat anterior spune că există trei factori cheie cu care băncile tradiționale se confruntă în momentul de față: retrageri de la bancomat cu comision mic sau chiar 0, existența unei aplicații mobile user-friendly și crearea unui cont gratuit. Concluzionăm că digitalizarea proceselor bancare este de fapt apreciată și benefică pentru actualele nevoi ale clienților. 

Băncile tradiționale concurează cu neobăncile, care oferă mai multe lejeritate clienților și sunt supuse mai puținor reglementări legale, așa că factorii cheie menționați anterior devin vitali pentru băncile care vor să se mențină un jucător important pe piața plăților. 

Concluzie

În prezent, chiar dacă situația pandemică s-a mai relaxat, consumatorii și-au păstrat preferințele de plată digitală. Conform studiilor recente, rata de folosire a banilor cash nu a crescut, doar a rămas aceeași. 

În schimb, plățile digitale câștigă tot mai multe teren datorită inovațiilor aduse constant de Fintech în domeniu. MonePOS, este un POS mobil, catalogat a fi o soluție inteligentă de încasare a plăților contactless, care dispune de funcționalitatea paperless – bonul oferit clienților este în format digital și se poate accesa sau chiar descărca prin scanarea unui cod QR. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.