Beneficiile unei camere IP pentru siguranta locuintei tale

269

O camera IP (digitala) ofera utilizatorilor multiple beneficii, care nu pot fi egalate de camerele de supraveghere analogice. Tocmai din acest motiv, sistemele care utilizeaza camere IP au cunoscut, in ultima perioada, o crestere spectaculoasa. Iata in continuare care sunt cele mai importante avantaje ale acestor tipuri de camere de supraveghere:

1. Imagini de calitate superioara. Calitatea imaginii este, cu siguranta, una dintre cele mai importante caracteristici cautate in momentul alegerii unui sistem de supraveghere. O camera IP de 1,3 megapixeli (in general cea mai mica rezolutie disponibila pe piata pentru o astfel de camera) are o rezolutie de 4 ori mai mare decat a unei camere de supraveghere analogice. Astfel, detaliile devin mai clare, numerele de inmatriculare pot fi mai usor identificate, iar o singura camera IP poate supraveghea un perimetru mai larg.

2. Acces de la distanta. Camerele IP se instaleaza in retea, prin urmare pot fi configurate pentru a fi accesate de la distanta. In acest mod, poti avea acces de oriunde la imaginile filmate in locuinta sau in sediul biroului tau, prin intermediul unui telefon mobil. De asemenea, pot fi configurate alerte prin e-mail sau SMS in momentul in care camerele de supraveghere detecteaza orice miscare suspecta.

3. Functii inteligente. Un alt mare avantaj al camerelor IP il reprezinta functiile inteligente cu care acestea sunt dotate. Printre acestea se numara recunoasterea faciala, detectia intrusilor, functia de detectie vagabondaj, obiecte lipsa si multe altele. Astfel, camerele de supraveghere digitale pot trimite alerte chiar inainte ca un eveniment sa se produca, avand un rol preventiv.

4. Usurinta in instalare. Camerele IP sunt mult mai usor de instalat decat cele analogice, ele utilizand un singur cablu, atat pentru alimentare, cat si pentru a transmite semnalele video si audio si pentru comenzile PTZ (pan-tilt-zoom). Acest lucru este posibil datorita tehnologiei Power over Ethernet (PoE).

5. Eficienta costurilor. Chiar daca este ceva mai costisitor decat unul analogic, un sistem de supraveghere digital este mai rentabil, daca este utilizat la intreaga sa capacitate. Un sistem de camere IP este mult mai usor de gestionat si de intretinut, iar stocarea imaginilor este mult mai ieftina, intrucat poate fi facuta direct online. De asemenea, sistemele de supraveghere digitale sunt scalabile, iar lipsa necesitatii monitoarelor si infrastructura minima fac din camerele IP o alegere eficienta din punct de vedere al costurilor.

Magazinul online Seku.ro iti pune la dispozitie o gama larga de camere IP de la producatori renumiti la nivel international, printre care Dahua, Hikvision sau TVT. De asemenea, la Seku gasesti camere analogice, sisteme de alarma, de control acces si pontaj, interfonie, sisteme de detectie incendiu, automatizari, sisteme de apel, Home Use si IT&C. In plus, beneficiezi de sfaturile si ajutorul specialistilor, dar si de numeroase avantaje privind transportul, livrarea si returul produselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.