Cand este recomandat sa efectuezi analize de biochimie?

192
Publicitate

Analize de biochimie sunt esentiale pentru a evalua functia organelor si a sistemelor corpului uman. Aceste analize sunt realizate prin prelevarea de probe de sange sau urina si analizarea lor in laboratoare specializate. Synlab.ro este o companie specializata in servicii de laborator medical, oferind o gama larga de analize de biochimie, care pot ajuta la diagnosticarea si monitorizarea diferitelor afectiuni.

Una dintre cele mai importante analize de biochimie este profilul lipidic. Acesta masoara nivelurile de colesterol, trigliceride si lipoproteine ​​din sange, care sunt factori importanti in dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Prin monitorizarea profilului lipidic, medicii pot identifica riscul crescut de afectiuni precum boala coronariana si accidentul vascular cerebral si pot prescrie tratamentul adecvat pentru a preveni aceste afectiuni.

Publicitate

O alta analiza importanta oferita de Synlab.ro este analiza functiei hepatice. Aceasta analiza evalueaza sanatatea ficatului, care este un organ vital implicat in multe procese metabolice si de detoxifiere. Nivelurile ridicate ale enzimelor hepatice din sange pot indica afectiuni hepatice, cum ar fi hepatita si ciroza. Prin monitorizarea regulata a functiei hepatice, medicii pot detecta aceste afectiuni la timp si pot interveni cu tratamente adecvate.

Poti monitoriza diabetul cu analize de biochimie?

Analizele de biochimie pot fi folosite si pentru monitorizarea diabetului. Una dintre cele mai importante analize este hemoglobina A1c, care masoara nivelurile medii de zahar din sange in ultimele 2-3 luni. Aceasta este o metoda mai precisa decat masurarea zaharului din sange intr-un moment dat si poate ajuta la ajustarea tratamentului pentru diabet.

De asemenea, analizele de biochimie pot fi utile pentru diagnosticarea si monitorizarea bolilor tiroidiene. Analiza TSH (hormonul tiroidian stimulator) masoara nivelul hormonului tiroidian din sange si poate ajuta la diagnosticarea hipotiroidismului sau hipertiroidismului. Monitorizarea regulata a nivelurilor de TSH poate ajuta la ajustarea tratamentului si la prevenirea complicatiilor asociate cu bolile tiroidiene.

In plus, Synlab.ro ofera si analize de biochimie pentru evaluarea sanatatii renale, cum ar fi creatinina si ureea. Aceste analize pot ajuta la detectarea insuficientei renale si la monitorizarea functiei renale la pacientii cu boli renale.

In concluzie, analizele de biochimie oferite de Synlab.ro sunt esentiale pentru diagnosticarea si monitorizarea diferitelor afectiuni si pentru mentinerea unei bune stari de sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.