Care sunt simptomele sindromului de tunel carpian

301
Publicitate

Odată cu înaintarea în vârstă sau pe măsură ce organismul este supus anumitor contexte mai puţin favorabile, de cele mai multe ori, vei începe să te confrunţi cu o serie de probleme la nivelul articulaţiilor, tendoanelor şi musculaturii, sau vei manifesta disfuncționalități la nivelul coloanei vertebrale. Mişcările repetitive, postura incorectă a corpului, lovirile şi accidentările, efortul fizic susţinut, toate sunt contexte care pot genera probleme pe anumite paliere.

Publicitate

Când se impune un control medical?

Durerile sporadice sunt, de cele mai multe ori, trecute cu vederea sau puse pe seama unor cauze ireale, astfel că nu li se acordă importanţa necesară, fapt ce nu poate conduce decât la agravarea stării medicale şi la intensificarea simptomelor. 

Ori de câte ori te confrunţi cu dureri la nivelul articulaţiilor, amorţeli şi disconfort, atunci când manifeşti dureri de spate, în zona lombară sau cervicală, când te confrunţi cu dureri sâcâitoare de cap sau începi să nu mai fii sigur pe dexteritatea mâinilor, este recomandat să programezi un consult la medicul neurochirurg. Un control fizic, asociat cu istoricul medical şi completat cu investigaţii de ultimă generaţie, vor avea capacitatea de a permite medicului specialist să facă o diagnosticare corectă şi reală, putând astfel stabili cea mai bună şi eficientă formulă de tratament şi terapie.

Simptomele sindromului de tunel carpian

Una dintre situațiile care te vor îndrepta către un cabinet medical de neurochirurgie, este apariția sindromului de tunel carpian. Este un context medical neplăcut care poate avea o simptomatologie severă şi care te poate pune în situaţia de a nu-ţi mai putea folosi mâna la capacitatea normală, fapt ce îţi poate afecta calitatea vieţii şi dinamica activităţilor cotidiene. 

Astfel, atunci când te confrunţi cu sindromul de tunel carpian, vei manifesta senzaţii de arsură, furnicături şi amorţeală la nivelul palmelor, lipsa forţei şi chiar durere. Deşi simptomele sunt localizate la nivelul palmelor, în special la degete, durerea poate fi resimţită în tot antebraţul şi va fi mai acută pe durata nopţii. 

Ce generează aceste simptome?

Tunelul carpian este reprezentat de pasajul îngust aflat între palmă şi încheietură. Aici sunt localizate nervul median şi tendoanele flexoare, acestea având rolul de a asigura flexibilitatea degetelor de la mână. Simptomele specifice vor apărea atunci când se inflamează ţesutul din jurul tendoanelor, exercitându-se presiune asupra nervului median şi afectându-se buna funcţionare a tendoanelor şi ligamentului transvers carpian.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.