Cat costa sa iti construiesti o casa modulara?

143
Publicitate

Cat costa sa iti construiesti o casa modulara? 1

Este bine cunoscut deja ca principalele avantaje ale unei case modulare este timpul scurt pana la finalizarea constructiei si pretul avantajos, cand vine vorba despre case modulare, pretul este unul considerabil mai mic decat pentru o constructie traditionala. Cu toate acestea, multi oameni se pot intreba cat costa o astfel de constructie.

Publicitate

Drept urmare, in articolul de fata vor fi prezentate aspectele in functie de care se stabileste pretul unei astfel de case si ce alte lucrari mai pot influenta costul total al investitiei.

Ce materiale se folosesc pentru realizarea unei case modulare?

Un prim aspect in functie de care se stabileste pretul unei case modulare este materialul din care aceasta este construita. In general, se realizeaza o structura metalica, ce va oferi rezistenta si durabilitate constructiei, peste care vor fi montate alte elemente. De asemenea, din ce in ce mai des se foloseste si structura din panouri SIP

Acestea sunt realizate intr-un mediu controlat, pe baza unor standarde si tehnici foarte clare. In plus, inainte de a ajunge sa fie montate, toate elementele constructiei sunt atent verificate pentru a indeplini toate standardele de calitate.

O casa modulara poate fi realizata din otel, din lemn sau chiar din beton. Prin urmare si costurile pentru o astfel de constructie vor fi foarte diferite. Lemnul, de exemplu, este unul dintre cele mai ieftine materiale de constructie, diferenta de pret pentru un metru patrat al unei case realizate din lemn si una realizata din beton fiind chiar si de o mie de euro.

Suprafata constructiei si stadiul constructiei

Un alt factor in functie de care este calculat pretul unei case modulare este suprafata acesteia. La fel ca si in cazul unei case traditionale, cu cat suprafata este mai mare, cu atat si costurile finale ale constructiei vor fi mai mari.

De asemenea, oamenii au posibilitatea de a-si alege in ce stadiu sa cumpere casa respectiva, de la scheletul metalic si pana la cheie, exista posibilitatea de a decide fiecare cat sa avanseze cu lucrarile firma de constructie specializata in case modulare.

Chiar si calitatea materialelor, a lucrarilor si finisajelor folosite vor influenta costurile unei case modulare, motiv pentru care cei care iau in considerare o astfel de casa trebuie sa cunoasca toate aceste aspecte.

Complexitatea proiectului

Casele modulare pot fi realizate in orice stil, de la cele traditionale, la cele moderne sau cu o arhitectura inedita. Totusi, cei care isi doresc o casa cu un design aparte trebuie sa stie ca orice modificare adusa la proiectul initial poate creste costurile de executie.

De obicei, preturile afisate de firmele de constructie de case modulare sunt cele aferente constructiei in sine, iar montarea instalatiilor de iluminare sau cele sanitare pot fi calculate separat. Astfel ca se recomanda sa se discute toate aceste aspecte cu constructorul inainte de semnarea contractului si demararea lucrarilor.

Cu toate acestea, costurile pentru construirea unei case modulare pot fi chiar si cu pana la 50% mai mici decat in cazul construirii unei case traditionale, cu conditia ca proprietarul sa detina deja terenul pe care aceasta va fi amplasata, de preferat intr-o zona usor accesibila din punct de vedere rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.