Cat de necesare ne sunt anvelopele de iarna?

280

Vedeți vreodată un câine care încearcă să alerge pe o bucata de gheață? Are putere la toate cele patru labe, dar nu merge nicăieri. Toate roțile nu pot face prea mult dacă nu aveți tracțiune. Și odată cu plecarea, trebuie să vă opriți. Toate sistemele cu roți nu frânează mai repede decât roțile din față, iar anvelopele de iarnă fac o treabă mai bună la oprire decât anvelopele al season.

Dacă aveți avelope de iarna Goodyear Perf G1  pe o axă și all season pe cealaltă, un capăt al mașinii dvs. va avea mai multă aderență decât celălalt. Dacă cele all season pierd tracțiunea și încep să alunece – ceea ce se poate întâmpla cu ușurință la accelerare, viraje sau frânare – s-ar putea ajunge într-un șoc periculos.

Adesea o idee bună atunci când aveți pneuri de dimensiuni reduse sau de dimensiuni neobișnuite sa alegeti anvelope mai mari sau mai mici.Trucul este de a cumpăra jante de oțel mai mici – de obicei, de 16 sau 17-inch – care se potrivesc cu anvelope mai mari, astfel încât diametrul exterior rămâne același. Acest lucru ar trebui să vă mențină contorul și sistemele de siguranță care funcționează corespunzător. Anvelopele de iarnă înguste vor face de asemenea o treabă mai bună la mușcătură în zăpadă pentru o tracțiune suplimentară.

Veti avea o durata de viata mai mare pentru anvelopele de iarna daca le schimbati cu promptitudine, dar ele nu vor ramane pentru totdeauna. Ar trebui să verificați presiunea o dată pe lună – uzura necorespunzătoare a anvelopei să fie mai rapidă și, de asemenea, să utilizați mai mult combustibil. Asigurați-vă că au o adâncime adecvată a profilului. Anvelopele ar trebui înlocuite la vârsta de zece ani și mai devreme dacă încep să se spargă. Indiferent cât de multe airbaguri are vehiculul dvs., elementul dvs. de siguranță numărul unu sunt anvelopele dvs., deoarece acestea sunt singurele care ating drumul – iarna, vara, primăvara sau toamna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.