Ai nevoie de un consult de endocrinologie? Alege o clinica buna din Bucuresti!

324

De ce este important sa mergi la un consult de endocrinologie in mod regulat?

Din pacate, multe afectiuni ce pot fi depistate foarte usor in urma unui consult de endocrinologie nu sunt depistate la timp sau sunt depistate prea tarziu, deoarece numarul pacientelor care se prezinta in mod regula medic este unul foarte scazut.

In cazul in care vei merge in mod regulat la un consult de endocrinologie pentru un set de analize, toate afectiunile ce tin de aceasta specialitate medicala pot fi depistate din timp si tratate in mod eficient, iar astfel viata ta se poate fi schimbata radical in bine.

consult endocrinologie

Este important sa stii ca daca esti la menopauza medicii specialisti iti recomanda sa realizezi un set de analize in mod regulat pentru a testa functia tiroidiana si de asemenea sa facei un test pentru depistarea osteoporozei.

De asemenea, trebuie sa stii ca glanda tiroida secreta o serie de hormoni extrem de importanti pentru cresterea si dezvoltarea corecta a organismului tau. Aceasta afecteaza in mod direct pulsul si tensiunea arteriala, influenteaza nivelul colesterolului ce se regaseste in sange, nivelul energetic, dar si multe altele.

Daca prezinti simptomele de mai jos, trebuie sa mergi de urgenta la un consult de endocrinologie

Daca simti sau observati urmatoarele simptome, trebuie sa mergi cat mai repede la un consult de endocrinologie pentru ca medicul sa poate diagnostica si trata problemele de sanatate aparute.

  • Palpitatii ale inimii;
  • Insomnii dese;
  • Transpiratii aparute brusc;
  • Oboseala si prezenta somnolentei pe timpul zilei;
  • Intoleranta la rece;
  • Stari de constipatie;
  • Dureri la nivelul sanilor;
  • Crestere semnificativa in greutate care nu se bazeaza pe o cresterea a alimentatiei;
  • Hipertensiune arteriala;
  • Tulburari ale ciclului menstrual fara o cauza ginecologica descoperita;

Un consult de endocrinologie efectuat in mod regulat poate depista foarte multe probleme

Sistemul endocrin cel care se verifica la un consult de endocrinologie este resposabil pentru multe procese care se desfasoara in corpul tau, precum: cresterea si dezvoltarea organismului, mentinerea homeostaziei, reglarea eficienta a metabolismului, dar si a aportului nutritiv, diferentierea sexuala, dar si reproducerea. Astfel, putem spune ca acest sistem este responsabil in mod direct de foarte multe procese extrem de importante.

Din pacate, de cele mai multe ori, frecventa bolilor de endocrinologie este una extrem de ridicata. O persoana din cinci din lumea intreaga sufera de o disfunctie endocrina. De aceea, este recomandat sa mergeti periodic pentru efectuarea unor analize de pe urma carora medicul specialisti sa poata diagnostica si trata din timp o posibila afectiune.

Este important sa stii ca dereglarile hormonale pe care nu le vei depista la timp daca nu mergi in mod regulat la un consult pot afecta urmatoarele organe extrem de importante: inima, vasele de sange, rinichii, gonadele, ochii, pielea, oasele si asa mai departe.

Ce trebuie sa stii despre specialitate numite ENDOCRINOLOGIE?

Endocrinologia este o specialitatea medicala care se ocupa in mod direct cu studiul glandelor endocrine, dar si cu hormonii produsi de acestea. Glandele endocrine controleaza si coordoneaza intreaga activitate a mai multor organe, procese si sisteme din corpul tau.

Pentru mai multe informatii despre un consult de endocrinologie intra aici: https://clinicaromgermed.ro/servicii/endocrinologie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.