Masaj suedez: tip de masaj clasic și popular care îmbunătățește circulația sângelui și relaxează mușchii

94
Publicitate

Masajul suedez este un tip de masaj clasic care are tehnicile sale proprii, favorizând nu numai o relaxare musculară, ci și relaxarea corpului în general. Masajul suedez, este după cum o spune și numele său, un masaj de origine suedeză. 

Publicitate

Pentru a înțelege mai bine în ce constă acest masaj, trebuie să se știe mai întâi originea sa. Creat acum aproape 200 de ani, masajul suedez este una din cele mai răspândite tehnici din lume.

Cei mai mulți istorici sunt de acord că Henri Peter Ling, un mare om și erudit, poet, medic și profesor, a fost primul care a dezvoltat tehnicile de masaj suedez. El a început să aplice aceste tehnici în 1812, la Universitatea din Stockholm.

Inițial, scopul lui Peter Ling a fost acela de a optimiza performanța fizică prin manevre specifice aplicate asupra mușchilor, cu efecte similare celor obținute prin gimnastică.

Ce este masajul suedez?

Masajul suedez este o tehnică de masaj corporală care permite destinderea mușchilor în profunzime. Este un tip de masaj dinamic care se poate efectua prin gesturi mai blânde și mai ferme. Creatorul său, Henri Peter Ling era în căutarea unor tehnici pentru a stimula optim performanțele fizice. 

Pentru a elabora ceea ce se numește azi masaj suedez, creatorul său s-a inspirat din cunoștințele de fiziologie, anatomie sau unele concepte de educație fizică ale popoarelor nordice. De asemenea, s-a bazat pe experiența sa de maestru de scrimă și pe cunoștințele sale despre tehnicile antice de masaj folosite de gimnaștii medicali din epoca greco-romană. Pentru a-și duce la bun sfârșit proiectul, a ținut cont și de puterea gândului asupra corpului.

Masajul suedez reprezintă o serie de manevre aplicate asupra mușchilor sau articulațiilor pentru a reface mușchii obosiți, leneși sau inhibați. Acesta urmărește să maximizeze capacitatea de acțiune a organismului, îmbunătățește circulația sanguină prin încurajarea întoarcerii sângelui la inimă și îmbunătățește circulația limfatică, nutriția celulară și eliminarea. Masajul suedez armonizează tensiunile și stimulează funcțiile de autoreglare ale organismului, apelând la puterile sale de autovindecare.

Masaj suedez: tip de masaj clasic și popular care îmbunătățește circulația sângelui și relaxează mușchii 1
Masaj Suedez: Descoperă Secretul Relaxării și Vindecării

Care este scopul masajului suedez?

Scopul principal al masajului suedez este de a întinde fluxul de oxigen în sânge și de a elibera toxinele din mușchi. Masajul ajută la eliminarea depozitelor nocive din țesuturi, precum acidul carboxilic, acidul uric sau alte deșeuri metabolice. Dar, în același timp, poate ameliora timpul de recuperare după o oboseală musculară.

Masajul suedez poate în același timp întinde ligamentele și tendoanele, păstrându-le flexibile și suple, dar poate stimula în același timp și pielea, poate calma sistemul nervos și multe altele.

Ce se întâmplă în timpul unui masaj suedez? 

În timpul masajului se poate lubrifia pielea cu un ulei sau o loțiune de masaj și se efectuează diferite mișcări foarte dinamice. Aceste mișcări pot încălzi țesuturile musculare, eliberează de tensiuni și pun capăt încet dar sigur nodurilor musculare sau țesuturilor aderente, numite și aderențe. Masajul suedez este cel care va favoriza relaxarea, printre alte beneficii ale sale pentru sănătate.

Masajul suedez – beneficii și practici

Masajul suedez este un tip de masaj pe tot corpul cu numeroase beneficii. Un masaj care acoperă toate părțile principale ale corpului unde se află grupele musculare primare și care are un efect deloc de neglijat asupra sistemului nervos.

Acesta este motivul pentru care este denumit în general un masaj complet. Masajul suedez este acum foarte popular în Europa și în Statele Unite.

Masajul suedez se folosește de o presiune mai blândă și poate înlătura tensiunea musculară și îmbunătăți circulația sanguină. Permite de asemenea să se întindă tendoanele, ligamentele și destinde într-o manieră general mușchii. Procură deci o senzație de relaxare și o stare de bine și deci este un remediu foarte util pentru anxietate, stres sau depresie.

Eficiența acestui masaj relaxare se extinde chiar și la eliminarea acizilor lactici și urici, precum și a tuturor celorlalte tipuri de deșeuri metabolice din organism. Multe masaje occidentale, inclusiv masajul sportiv și aromaterapia, derivă direct din masajul suedez.

Masajul suedez este un masaj foarte apreciat mai ales de către sportivi. Și este reputat mai ales datorită faptului că poate mări rapiditatea de recuperare după o activitate fizică. Masajul suedez este foarte eficient și în caz de curbaturi.

Un corp sănătos – beneficiile fizice ale masajului suedez

În afară de starea de relaxare generală, cu siguranță că multe persoane se întreabă cu privire la ce se întâmpla exact la tine în corp în timpul acestui masaj?

  • Sistemul circulatoriu

Masajul suedez acționează mai întâi asupra sistemului circulatoriu. Și deoarece stimulează circulația sanguină sau limfatică, poate stimula și sistemul imunitar. Poate favoriza și eliminarea de toxine.

  • Sistemul digestiv

Un bun masaj al abdomenului va regulariza apetitul, va favoriza asimilarea de nutrienți, va reduce timpul de tranzit intestinal și constipația!

Iar pentru cei care au probleme cu ficatul, cantitatea mai mare de sânge și de oxigen oferită de masajul suedez favorizează foarte mult activitatea ficatului!

  • Sistemul respirator și sistemul urinar

Capacitatea respiratorie este, de asemenea, îmbunătățită de masajul suedez. Acesta crește ventilația pulmonară, permițând o respirație mai profundă și o mai bună eliminare a CO2.

  • Sistemul nervos

În ceea ce privește sistemul nervos, se va scădea nivelul de cortizol, se va elimina starea de oboseală și se observă reducerea amorțelii și a durerii irradiate.

Corpul va fi purificat, oxigenat, energizat, suplu și eliberat de tensiuni! Dar, se va stimula și rezistența la stres, se va elimina anxietatea și poate elibera și de emoțiile negative.

  • Masajul suedez este o tehnică polivalentă cu beneficii multiple

Este mai întâi un tip de masaj care tonifiază și care relaxează mușchii. Poate favoriza astfel circulația sanguină și cea limfatică. Este deci o tehnică ce poate să fie realizată atât cu un scop terapeutic, cât și de relaxare.

Închide deci ochii și numără până la zen! Masajul suedez este unul din cele mai populare și cele mai cunoscute din Occident. Un masaj cu o mulțime de beneficii, fie că vrei să diminuezi tensiunile musculare, fie că vrei să scapi de durerile de cap, de torticolis sau pur și simplu să evadezi din fața stresului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.