Prepara cea mai delicioasa ciulama de pui si surprinde-ti familia si invitatii

0
12

Prepara cea mai delicioasa ciulama de pui si surprinde-ti familia si invitatii 3

Una din cele mai simple retete, delicioasa si usoara atat de digerat, cat si de preparat este ciulama de pui. Aceasta este una din retetele pe care le preparau bunicile in copilarie atunci cand nu aveau prea mult timp la dispozitie sa sature pofticiosii. Fiecare inghititura a invitatilor la masa din carnea de pui frageda scaldata intr-un sos cremos si delicios va aduce satisfactie papilelor gustative. Ciulamaua de pui nu este dificil de preparat, nu este nevoie decat de maxim o ora cu toate pregatirile pentru a putea fi servita si nici nu necesita ingrediente scumpe sau greu de gasit pe piata.

Ingredientele necesare pentru ciulama de pui

Pentru a pregati o ciulama de pui consistenta pentru toti membrii familei este nevoie de un pacet de copanele de pui La Provincia, de doua cepe medii, doi morcovi, un pastarnac, o jumatate de telina, 5 linguri de faina, 200 ml de smantana, patrunjel, sare si piper. Ingredientele sunt accesibile oricui, iar cu o simpla runda de cumparaturi la magazinul preferat, acestea sunt achizitionate. Mai este nevoie de 500 ml supa de pui sau apa calda cu baza pentru mancare cu gust de pui.

Mod de preparare ciulama de pui

Se pun la fiert copanelele de pui La Provincia. Supa colectata se poate folosi la mancare, cu conditia ca spuma formata sa fie aruncata. Se lasa copanele la scurs si la racit. Separat se curata, se spala si se toaca legumele marunt, in cubulete mici. Legumele se pun in cratita timp de 5 minute. Se toaca o legatura de patrunjel si se pune deoparte.

Sosul se prepara din supa ramasa de la copanele fierte care se pune intr-un bol, se adauga 50 de grame de faina, se amesteca pana devine un sos omogen timp de 5 minute. Toata compozitia se lasa pe aragaz intr-o cratita la foc mic, pana se ingroasa, impreuna cu legumele trase la tigaie.

Se completeaza sosul cu smantana si se amesteca. Se adauga la final sare, piper si se mai lasa inca un minut pe foc. Se pun copanelele fierte si legatura de patrunjel si se mai lasa cateva minute pana cand preparatul capata consistenta necesara. La final se presara patrunjelul peste ciulama.

Cand preparatul isi pierde in totalitate mirosul de faina atunci ciulamaua este facuta. In cazul in care gospodinele vor sa adauge extra proteine si un extra gust, se pot adauga alaturi de legume si ciuperci Champignon proaspete, tocate cubulete. Ciulamaua de pui se poate pregati si cu piept dezosat sau cu aripioare.

Garniturile potrivite pentru ciulamaua de pui sunt mamaliguta calda, muraturile, salata de varza acra, salata verde si cartofii la cuptor. Reteta isi pastreaza popularitatea de-a lungul timpului si poate fi transmisa din generatie in generatie. Ciulamaua de pui poate fi servita atat ca pranz, cat si la cina, atat membrilor familiei, cat si invitatilor. Daca sunt mai multi invitati la masa, se dubleaza cantitatile de ingrediente specificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.