Ce asteptari poti avea cand optezi pentru constructii de case pe structura metalica?

23

Din ce in ce mai multe persoane opteza in societatea moderna actuala pentru constructii de case pe structura metalica, fiind o optiune foarte eficienta si totodata foarte accesibila ca si pret. Fiind inca o noutate pentru multi romani, constructiile pe structura metalica sunt prezente atat in zona rezidentiala, cat si in zona industriala, pentru avantajele pe care le prezinta.

Avantaje constructii case pe structura metalica

Ca fiecare alt tip de constructie, constructia de case pe structura metalica are avantaje si dezavantaje. Structurile metalice sunt usoare, mult mai usoare decat lemnul, nu sunt vulnerabile la mucegai si la rozatoare, nu sunt supuse incendiilor si nici nu contribuie la izbucnirea si extinderea flacarilor in cazul unui incendiu.

In plus, nu este nevoie de aplicarea de tratamente speciale cum este cazul constructiilor din lemn sau pe structura de lemn, iar stratul superior de zinc al structurilor de otel este obtinut prin galvanizare si asigura protectie impotriva coroziunii, ceea ce inseamna o durata de viata indelungata.

Casele pe structura metalica rezista mult mai bine in cazul cutremurelor, iar pierderile si daunele produse in urma seismelor sunt mult mai mici decat in cazul constructiilor solide clasice. Greutatea mica a structurii metalice presupune si construirea unei fundatii usoare, deci sunt si mai putin costisitoare.

Faptul ca indeplinirea proiectarii caselor pe structura metalica este foarte rapida din cauza ca toate elementele structurii sunt prefabricate este un alt mare avantaj. In zonele montane, fundatia clasica supusa alunecarilor de teren poate fi inlocuita cu pilonii metalici.

Nu in ultimul rand, constructia unei case pe structura metalica este mult mai putin costisitoare decat in cazul constructiilor clasice din BCA sau din caramida.

Etapele efectuarii unei constructii pe structura metalica

Pentru cei care doresc construirea unei case pe structura metalica, este important de stiut ca trebuie sa ia legatura cu o echipa specializata in acest sens. In prima faza, clientul se va consulta cu un arhitect sau contractor, care va converti planurile de constructie si le va implementa in software CAD 3D ScotSteel EU.

Dupa ce designul este verificat si studiul de stabilitate este efectuat, poate fi pregatita schita ca si fisier de productie. Urmeaza fabricarea si asamblarea casei pe structura metalica. Fisierul de productie se transforma in fisiere pentru laminator care sunt incarcate. Grinzile sunt unite cu nituri, suruburi si buloane pentru crearea de pereti, armaturi si panouri.

Faza de transport presupune asezarea intregului proiect pe gratare de transport numerotate care se trimit pe santier cu ajutorul platformelor. Ultima etapa este cea de montaj. Montarea pe santier a componentelor prefabricate din metal nu dureaza mult.

Acoperisul unei case pe structura metalica poate fi finisat cu diferite materiale, in functie de dorinta si de cerintele clientului. Podeaua este realizata cu profil de armatura sau cadre, iar peretii cu cadru de otel se pot finisa cu numeroase materiale in functie de dorinta clientului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.