Cum se face alegerea excavatorului potrivit?

7

Cum se face alegerea excavatorului potrivit?Un excavator mecanic, numit si excavator hidraulic, este o masina care consta dintr-un sasiu portant cu anvelope sau senile si o turela care contine postul operatorului macaralei, motorul, sistemele hidraulice si bratele.

Bratul, care imita aproximativ miscarile unui brat uman, permite utilizarea diferitelor unelte, dintre care cea mai comuna este galeata pentru excavarea solului. Totusi, pot fi atasate si sparge pietre, clesti, prinderi, furci sau unelte de demolare etc.

Aceasta diversitate il face un dispozitiv indispensabil pentru terasamentele pe santiere , dar si pentru manipularea produselor in vrac, lucrari de demolare, minerit si cariere sau amenajarea padurilor. Unele probleme sunt cauzate de faptul ca nu sunt folosite utilaje de calitate buna.

Piata ofera doua grupe principale de excavatoare mecanice: excavatoare pe roti si excavatoare pe senile. Ambele configuratii au avantajele lor si este important sa determinati mai intai care se potriveste cel mai bine nevoilor personale. Apoi trebuie stabilit daca este nevoie de o galeata „standard” sau de un design specific.

Exista putine diferente semnificative intre diferitele lame si chiar intre producatorii individuali; lopata mecanica este un echipament versatil si de multe ori este suficient sa se schimbe aparatul in functie de munca facuta. Cu toate acestea, exista cateva configuratii care sunt adaptate la conditii speciale, cum ar fi:

 • Excavatoare de demolare al caror brat a fost prelungit astfel incat sa se poata ajunge la partea superioara a cladirilor cu sculele de demolare. Cabina este in general protejata de caderea materialelor si poate fi pivotata in sus pentru a permite operatorului sa vada ce face.
 • Excavatoare fara consola din spate care se pot roti fara a depasi suprafata de sprijin. Aceasta inseamna ca se poate lucra aproape de perete fara a risca in a fi atins. Excavatoarele ambulante sunt echipate cu „picioare” care pot lucra pe teren abrupt sau dificil.
 • Excavatoare „multifunctionale” „ al caror brat are imbinari suplimentare care extind numarul de miscari posibile si fac astfel masina mai versatila.
 • In versiunile feroviare / rutiere , care sunt utilizate in retelele de cale ferata, drage plutitoare , care pot lucra pe corpurile de apa si multe altele pot fi , de asemenea , citata.

Cele mai importante criterii de selectie pentru un excavator sunt dimensiunea si performanta acestuia . Dimensiunea masinii este determinata de greutatea sa operationala (se vorbeste, de exemplu, de un excavator de 10 t).

Gama de dimensiuni disponibile este extrem de larga, de la mai putin de 1t pentru cel mai mic pana la 100t pentru excavatoarele de mine utilizate in aer liber. Trebuie ales intre un excavator care este adaptat nevoilor personale- un model prea mic poate sa nu se potriveasca lucrarii de facut – in timp ce o masina prea mare poate fi prea voluminoasa si, mai presus de toate, prea scumpa.

Greutatea lopetii transmite o idee globala a marimii; cu toate acestea, este important sa se asigure faptul ca bratul acopera distanta maxima care urmeaza sa fie utilizata. Majoritatea producatorilor adauga in documentatia lor tehnica un grafic care arata cinetica bratului si permite astfel afisarea inaltimilor si adancimii maxime realizabile.

De ce sa folosesti utilaje de constructii moderne?

Echipamentele moderne de constructii joaca un rol vital in industria constructiilor, unde obiectivele de afaceri sunt strict determinate de timp si de marja de eroare. Echipamentele moderne de constructii sunt foarte rapide si fiabile, cu masuri de control de inalta calitate incorporate in ele, pe masura ce au evoluat de-a lungul anilor.

Utilizarea corecta a acestor echipamente ajuta la economia, calitatea, siguranta, rapiditatea si finalizarea la timp a proiectului. Optimizeaza utilizarea materialelor, a fortei de munca, a finantelor si a deficitului de forta de munca calificata si eficienta si, in acelasi timp, tine un control direct asupra masurilor de calitate care sunt utilizate.

Urmatoarea lista de utilaje ajuta orice industrie a constructiilor:

 • Concasor mobil hidraulic de piatra
 • Betoniera cu incarcare automata
 • Mini Dumper
 • Camion cu conducte de beton
 • Excavatoare
 • Buldoexcavatoare
 • Buldozere
 • Mini incarcatoare
 • Gredere cu motor
 • Incarcatoare cu senile
 • Transseuri
 • Raclete
 • Camioane basculante comune

In functie de aplicatia lor, masinile de constructii sunt de obicei clasificate in una dintre cele patru categorii:

Echipamente de terasare

Exista multe tipuri diferite de echipamente de terasare, inclusiv excavatoare, incarcatoare, motogredere, santuri, buldozere si buldoexcavatoare. Aceste masini sunt folosite pentru a deplasa cantitati mari de murdarie, pentru a sapa fundatii si zone de peisaj.

Excavatoarele, de exemplu, sunt utilizate in mod obisnuit pentru a sapa transee, a taia tufis in paduri, a demola cladiri si a draga rauri. Buldoexcavatoarele sunt de obicei combinate cu un tractor si au o cupa frontala sau o lopata cu un buldoexcavator mic in spate.

Echipamente de manipulare a materialelor

Unele dintre cele mai comune tipuri de echipamente de manipulare a materialelor includ macarale, stivuitoare, palanuri si transportoare. Veti vedea adesea macarale pe santierele de constructii ridicand si coborand materiale grele si transportandu-le in alte zone.

Macaralele sunt actionate de o serie de cabluri si sunt utilizate frecvent in proiecte de inginerie care necesita structuri temporare. Stivuitoarele pot fi folosite peste tot, de la magazine cu amanuntul la depozite si santiere. Stivuitoarele mai mari sunt capabile sa ridice aproximativ 50 de tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.