Ce este asigurarea de viata si pentru ce este aceasta?

77

Va explicam in detaliu tot ce tine de asigurarea de viata si beneficiile pe care le veti avea atunci cand o angajati.

Asigurari de viata… Probabil ca aveti o multime de intrebari la care nu puteti raspunde cu usurinta atunci cand auziti acest termen. Ce este?, chiar am nevoie de una?, care sunt avantajele acesteia?

Adevarul este ca sunt foarte putini oameni care stiu sa defineasca ce este asigurarea de viata si care nu au legatura cu lumea asiguratorilor… dar, nu va faceti griji! Am creat acest post pentru a rezolva toate indoielile dumneavoastra despre asta. Deci, acorda cateva minute din timpul tau pentru a citi acest articol pregatit pentru tine. Vezi aici Ce si cine sunt intermediarii financiari? 

Va explicam ce este asigurarea de viata

Este o protectie pe care o poti angaja pentru a te intretine pe tine sau pe orice membru al familiei tale, in caz de deces sau o boala care te lasa incapabil si nu iti poti continua viata profesionala.

La momentul contractarii asigurarii, este garantata o suma care va va oferi (sau rudelor dumneavoastra, daca este vorba despre un caz de deces) sprijin economic prevazut anterior in contract, astfel incat sa puteti da continuitate vietii dumneavoastra.

Pe scurt, este o modalitate pentru persoana care angajeaza asigurarea de a-si mentine calitatea vietii si pe cea a celor dragi.

Si pentru ce este?

Dupa cum am comentat in paragraful anterior, este o metoda de a oferi sprijin economic celor mai apropiati in caz de deces sau invaliditate permanenta si serveste la plata cheltuielilor si datoriilor pe care persoana care a contractat asigurarea le-a contractat inainte de a muri sau de a deveni invalida (de exemplu, o ipoteca sau un alt angajament de acest tip).

Este asigurarea de viata la fel, ca asigurarea de sanatate?

Nu, niciuna dintre tipurile de asigurari de viata nu este legata de ceea ce este asigurarea de sanatate.

De exemplu, in multe tari europene exista 3 tipuri de asigurari de viata:

Aceste 3 variante au functia de a oferi sprijin financiar in caz de deces sau invaliditate permanenta. Pe de alta parte, o asigurare de sanatate ofera acoperire de ingrijire a sanatatii pentru cheltuielile medicale, clinice, farmaceutice sau de spitalizare care beneficiaza in mod direct persoana care o angajeaza.

Dupa cum puteti vedea, sunt doua lucruri complet diferite.

Cine poate incheia o asigurare de viata?

  • Oricine de varsta legala are decizia libera de a incheia o asigurare de viata sau nu, cu toate acestea este deosebit de important pentru cuplurile cu copii (inclusiv cele ale parintilor singuri), cei care au dobandit o datorie importanta, cum ar fi o ipoteca, sau persoane independente.

Si cat costa?

Pretul asigurarii de viata depinde de varsta si stilul tau de viata.

In tari precum Germania de exemplu exista un asistent virtual dezvoltat cu inteligenta artificiala capabil sa-ti scaneze fata si, in functie de rezultatele obtinute, iti ofera cel mai bun pret pentru asigurarea ta.

Ce este de fapt asigurarea de viata?

Componenta valorii in numerar se acumuleaza pe o baza de impozitare amanata pe durata de viata a politei. Actioneaza ca o parte de economii a politei. De obicei, puteti imprumuta contra valorii in numerar a politei sau puteti efectua o retragere.

Daca decideti sa incetati polita, puteti obtine valoarea in numerar minus orice comision de rascumparare. In unele polite, valoarea in numerar se poate dezvolta lent de-a lungul mai multor ani, asa ca nu contati ca aveti acces imediat la o multime de bani in numerar. Ilustratia politei dvs. va afisa valoarea in numerar proiectata.

Asigurarea de viata intreaga ofera un beneficiu fix si o componenta de valoare in numerar care creste la o rata de rentabilitate garantata. Multe polite de asigurare de viata intreaga platesc dividende care pot fi utilizate pentru a reduce platile primelor sau pot adauga valoare in numerar.

Asigurarea de viata universala ofera adesea mai multa flexibilitate decat o polita de asigurare de viata intreaga. Este posibil sa va puteti modifica platile primelor si prestatia de deces, in anumite limite. Cu o polita de asigurare de viata universala, valoarea in numerar va creste in functie de tipul politei. De exemplu, o polita de asigurare de viata universala indexata va avea valoare in numerar legata de un indice precum S&P 500. O polita de viata universala variabila va avea de obicei subconturi de investitii pe care le puteti alege si gestiona.

Asigurarea de inmormantare este o polita mica de viata  cu un mic beneficiu de deces. Asigurarea de inmormantare este conceputa pentru a acoperi doar costurile de inmormantare si cheltuielile finale.

Asigurarea de viata de supravietuire  asigura doua persoane sub o singura polita, de obicei un cuplu casatorit. Cand ambii soti au decedat, polita plateste beneficiarilor. De obicei, asigurarea de viata de supravietuire face parte dintr-un plan financiar mai amplu pentru a finanta un trust sau pentru a plati impozite federale asupra proprietatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.