Ce este factoringul și cum te ajută să încasezi mai rapid creanțele?

343
Publicitate

Dacă ești antreprenor și vrei să știi cum să-ți încasezi mai rapid creanțele probabil că este momentul să afli despre factoring.

Publicitate

Această facilitate te ajută să încasezi mai rapid o parte din valoarea facturilor emise și neîncasate.

Simplu Credit îți oferă în afară de serviciile de credit IMM și posibilitatea de factoring. Astfel vei putea încasa mai repede până la 80 % din contravaloarea facturilor emise de tine și neachitate de către clienții tăi.

Ce este factoringul ?

În primul rând trebuie să știi că un astfel de serviciu este foarte util atunci când ai probleme de cashflow și nu încasezi la timp contravaloarea facturilor.

Dacă livrezi produse sau oferi servicii, ai anumite contracte cu clienții tăi și facturile emise cu un termen scadent.

Acest termen poate fi mare, iar în această perioadă până la scadență ai nevoie de bani pentru a acoperi diferite cheltuieli: pentru a achita facturile către furnizori, taxe și impozite, etc.

Factoringul te ajută propriu-zis să-ți primești banii mai rapid din încasarea facturilor și să îți poți continua activitatea comercială.

Dacă ai auzit de Simplu Credit ca instituție financiară nebancară, sau ai încercat vreodată să accesezi credite nebancare, e bine să știi că poți apela la ei inclusiv pentru factoring.

Noțiunea de factoring cu regres înseamnă că atunci când clienții tăi, ale căror facturi au fost cesionate către instituția financiară nebancară, se află în imposibilitatea de plată la scadență, atunci este posibil să ți se ceară înapoi suma de care ai beneficiat deja.

Pare un demers riscant, dar trebuie să știi de la început că echipa de la Simplu Credit te poate ajuta foarte eficient pentru a analiza situația financiară în care se află firma ta și-ți poate oferi cele mai bune soluții de factoring, selectând clienții solvabili care au un risc acceptabil de neplată pentru a evita orice situație neplăcută.

Trebuie să știi că factoringul se poate returna în termen de maxim 36 de luni în funcție de situația și nevoile companiei tale.

Garanția pe care o oferi către Simplu Credit sunt practic facturile cesionate emise către clienții tăi și neîncasate.

Ce documente sunt necesare pentru  factoring ?

Dacă te gândești să aplici pentru o cerere de finanțare factoring la Simplu Credit, trebuie să știi că nu ai nevoie de multe documente.

Ți se va cere să completezi o cerere de finanțare, vei prezenta documentele societății comerciale pe care o reprezinți, lista debitorilor ale căror facturi vor fi cesionate către Simplu Credit, împreună cu datele lor de identificare istoricul și relațiile comerciale cu firma ta precum și suma solicitată ca factoring.

În funcție de complexitatea dosarului, aceste documente pot varia.

În cazul în care ai nevoie de mai multe informații despre procedura de factoring, consultanții Simplu Credit îți stau la dispoziție și te pot ajuta cu orice fel de informații legate de acest tip de finanțare.

Ce avantaje oferă factoringul ?

Factoringul este o metodă rapidă și eficientă de a obține capital pentru dezvoltarea firmei tale, este o finanțare flexibilă și perfect adaptată fiecărei companii.

Poți accesa factoring indiferent de dimensiunile firmei tale fie că ești o societate mică, mijlocie, sau o firmă mare.

Creanțele pe care le ai de încasat sunt administrate de către Simplu Credit, care îți oferă profesionalism și o mare experiență în domeniu.

Sumele pe care le poți accesa cu ajutorul acestui produs de creditare sunt încadrate între 30.000 RON și 1.000.000 RON, și depind de bonitatea firmei și de valoarea facturilor neîncasate.

Condiții de eligibilitate pentru factoring la Simplu Credit:

Pentru a accesa factoring la simplu credit va trebui să îndeplinești câteva condiții de eligibilitate:

  • compania să fie înregistrată și activă la Registrul Comerțului, în stare de funcționare pentru a respecta legislația în vigoare, să nu fie deschisă deja procedura de faliment, lichidare sau executare silită
  • activitatea firmei trebuie să se desfășoare conform obiectului de activitate trecut în actul constitutiv
  • compania trebuie să prezinte indicatori financiari corect calculat pe baza situațiilor contabile reale
  • firma trebuie să fie fără datorii către Simplu Credit la momentul analizei, să nu figureze cu incidente de plăți la CIP în ultimele 6 luni de la momentul aplicării pentru factoring

Cum pot accesa o finanțare factoring la Simplu Credit?

Poți aplica direct pe site-ul SimpluCredit.ro, vei completa un formular și vei primi un apel de la consultanți în maxim 15 minute.

Este necesar să completezi CUI- ul companiei, numele, adresa de e-mail, numărul de telefon și numele tău, în formularul preliminar.

IFN-ul Simplu Credit îți va prezenta documentele de care ai nevoie în funcție de situația în care se află firma ta și de la nivelul de finanțare pe care îl soliciți.

Analiza documentelor pe care le depui se va desfășura rapid în maximum 10 zile lucrătoare, iar dacă factoringul a fost aprobat vei primi banii în funcție de plafonul pe care îl stabilește IFN-ul Simplu Credit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.