Ce face un dermatolog?

460
Publicitate

Ce face un dermatolog?Dermatologii sunt profesionisti din domeniul sanatatii care trateaza si diagnosticheaza boli ale pielii, parului, unghiilor si membranelor mucoase (cele gasite pe pleoape, gura, nas, organe genitale). Aceste boli pot aparea la pacientii de toate varstele, de la nou-nascuti la varstnici, acoperind fiecare dintre etapele vietii.

Un dermatolog poate, de asemenea, sa consilieze pacientul cu privire la problemele estetice pentru a imbunatati aspectul pielii, parului si unghiilor.

Publicitate

 Cauti dermatologie Mures? Vezi detalii pe link!

Ce poate diagnostica un dermatolog?

Pielea este cel mai mare organ din organism si poate prezenta boli inerente pielii, de la acnee la cancer de piele, dar poate fi si reflectarea unor boli interne.

Pentru a stabili diagnosticul si tratamentul bolilor de piele, dermatologii pot face mai multe proceduri de diagnostic si terapeutice care includ de la o biopsie cutanata la alte tehnici mai complexe, cum ar fi laserul, fototerapie, radioterapie si chirurgie.

Ce pregatire profesionala are un dermatolog?

Pentru a fi dermatolog trebuie sa studiati o specialitate medicala dupa gradul medical si exista in prezent unele ramuri ale subspecializarii, cum ar fi:

  1. A) Chirurgia dermatologica
  2. B) Dermatoscopia si cancerul de piele
  3. C) Dermatologie pediatrica
  4. D) Dermatologie estetica
  5. E) Dermatologie oncologica (tratamentul cancerului de piele sau a altor afectiuni, cum ar fi limfoamele cutanate etc.)

Care sunt cele mai frecvente boli pe care le trateaza un dermatolog?

Este necesar ca dermatologul sa fie calificat corect pentru a stabili diagnostice ale oricarui tip de boala clinica, deoarece multe boli interne pot prezenta manifestari cutanate.

Cu toate acestea, exista nenumarate diagnostice exclusiv cutanate pe care un dermatolog le poate trata si care sunt foarte frecvente, cum ar fi: acnee, dermatita, eczeme, infectii cu bacterii, virusi si ciuperci, boli ale parului si unghiilor, psoriazis, rozacee, cancer de piele, vitiligo, printre multe altele.

Ce proceduri poate efectua un dermatolog?

Exista numeroase proceduri dermatologice pe care le poate face un dermatolog, inclusiv biopsii cutanate, peeling chimic, electrochirurgie, crioterapia, dermobraziune, exeresisul leziunilor, laser, fototerapie, chirurgia pielii cu grefe si flapsuri, scleroterapie si tehnici estetice, cum ar fi aplicarea toxinei botulinice, umpluturi faciale etc.

Cand ar trebui sa mergeti in vizita cu un dermatolog?

Trebuie solicitat un consult dermatologic atunci cand aveti simptome care afecteaza pielea, parul, unghiile si membranele mucoase.

De asemenea, dermatologul va fi responsabil de preventie prin predarea ingrijirii adecvate a pielii, diagnosticarea precoce a leziunilor maligne si oferirea de sfaturi cosmetice pentru imbunatatirea aspectului pielii.

Pentru ce este dermatologia estetica?

Aceasta specialitate, cunoscuta si sub numele de dermatologie cosmetica, este dedicata in principal eliminarii si atenuarii cicatricilor pielii, optimizarii aspectului acesteia, minimizarii liniilor de expresie si ridurilor de batranete, precum si atenuarii diferitelor esecuri ale pielii, indiferent daca sunt produse de soare, in functie de varsta sau de produsul leziunilor anterioare, cum ar fi acneea. Acest lucru este fezabil prin tratamentele si procesele moderne de dermatologie estetica.

Tehnici utilizate in dermatologia estetica

In ceea ce priveste revitalizarea pielii si tratarea petelor, cele mai utilizate tehnici sunt: Microdermabraziunea, peelingul, mezoliftingul si lumina pulsata etc.

In ceea ce priveste intinerirea usoara, cele mai potrivite tratamente sunt cele realizate din toxina botulinica (Botox, acid hialuronic si skinbooster). Dermatologia estetica efectueaza, de asemenea, tratamente cu plasma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.