Ce sunt casele de amanet, cum au aparut si care sunt avantajele pe care le ofera?

198
Publicitate

Casa de amanet este o institutie veche de secole si ofera posibilitatea de a accesa un mod foarte vechi de a obtine bani care a fost „redescoperit” astazi chiar de multe grupuri bancare. Practic, veti obtine sume mici de bani (dar nu prea mici, la sfarsitul zilei) lasand unul dintre obiectele noastre ca garantie.

Un exemplu de casa de amanet la care poti apela este https://www.casa-amanet.com/cumparamelectronice.

Publicitate

Un pic de istorie

Tot ce tine de credit, banci, intrare dubla, pioni este o inventie italiana. Sumele mari au fost imprumutate de familiile foarte bogate ale marilor bancheri; cifrele mai mici se refereau in schimb la „lombardi”, un termen generic dat, adesea dispretuitor, italienilor din nord, in special piemontezilor, piacentinilor (dar nu numai) care aveau „bancile” de imprumut destinate utilizatorilor „populari” (si, prin urmare, s-a ocupat de creditul mic) din intreaga Europa.

Ca gaj, adica ca „obiect” care trebuie lasat ca garantie pentru imprumutul obtinut, s-a dat un pic din toate: de la obiecte de valoare, la carti, la mobilier si chiar produse alimentare (ulei, vin, faina).

Azi in amanet

Legislatia prevede ca atat bunurile mobile (de exemplu o bijuterie), cat si titlurile de creanta pot fi gajate. Depozitarul pastreaza gajul ca garantie si nu il poate folosi, ci doar il poate pastra. La sfarsitul perioadei stabilite, gajul trebuie returnat si astfel creditul obtinut.

In cazul in care debitorul nu este in masura sa restituie ceea ce avea, obiectul poate fi revandut la licitatie sau poate transmite creditorului dreptul de proprietate.

Credit la gaj

Multe institutii bancare fac presiuni asupra acestei forme antice de acordare a „imprumuturilor”. Problema creditului a condus, de asemenea, utilizatorul insusi sa redescopere aceasta institutie.

Exista multe banci care accepta bijuterii, ceasuri valoroase, monede antice, corali, argintarie etc., oferind un imprumut.

Banii sunt obtinuti rapid, cu siguranta mai mult decat va puteti astepta de la o linie de credit clasica. Pietrele de temelie ale creditului gajat sunt: ​​confidentialitatea, evaluarea proprietatii de catre un expert, custodia in siguranta a acestuia.

Investigatiile nu se efectueaza asupra activelor, nu sunt necesare, deoarece activul a ramas ca gaj pentru a garanta creditul obtinut. Evident, trebuie sa aveti varsta legala si sa furnizati un document de identitate si un cod fiscal.

Banii primiti (pana la 4/5 din valoarea estimata a obiectului ramas ca gajtrebuie returnate in termen de maximum 6 luni. Daca gajul nu este reinnoit (pentru a face acest lucru trebuie sa platiti dobanzi si costuri de administrare si aveti timp suplimentar pentru a rambursa intreaga suma), dupa alte cateva zile (de obicei treizeci), acesta este vandut la licitatie. Evident, trebuie sa se tina seama de faptul ca castiga si banca, sau cine ne acorda creditul. Cum?

Nu numai prin revanzarea proprietatii noastre la licitatie daca nu rambursam datoria (si aici profita de faptul ca, ca imprumut, nu a dat niciodata valoarea totala a activului, ci doar 4/5 sau 2/3), ci prin perceperea unei dobanzi (depinde de banca, in orice caz intre 10 si 13% in medie), precum si drepturi de custodie (in medie 1% pe trimestru) in cazul datoriilor platite.

Daca, pe de alta parte, gajul va fi reinnoit, drepturile de custodie trebuie platite imediat, in timp ce dobanzile vor fi platite la sfarsit.

Cum functioneaza casele de amanet?

Situatia economica actuala nu este cea mai buna si multe gospodarii simt si ele efectele. Facturile, asigurarile si chiria trebuie platite in continuare, in ciuda gaurilor din buget. Una sau cealalta comoara care se afla inca in dulapuri poate aduce mantuire: bijuteriile, ceasurile sau antichitatile ar putea imbunatati situatia monetara. Vanzarea este o optiune;

Dar daca nu doriti sa va despartiti definitiv de mostenirile familiei, mergeti la casa de amanet este o alternativa.

Casele de amanet au pierdut mult timp reputatia lor proasta. Nu se intalnesc personaje dodgy acolo pentru a face afaceri murdare. Dimpotriva: multe case de amanet sunt gazduite in magazine elegante.

Cea mai mare parte a clientelei provine din clasa de mijloc. Imprumutul pe amanet este, de asemenea, popular in randul lucratorilor independenti, carora le este greu sa solicite un imprumut de la banci, pentru a acoperi blocajele financiare pe termen scurt .

Imprumutul la amanet este un imprumut in care debitorul, de asemenea, cunoscut sub numele de gajist, depoziteaza bunurile mobile ca garantie pentru banii imprumutati. Cu alte cuvinte, clientul aduce bunuri de valoare la casa de amanet si este imprumutat o anumita suma pentru ei.

Puteti obtine un imprumut de amanet fara niciun efort birocratic. Spre deosebire de un imprumut in rate de la o banca, nu trebuie sa prezentati agentului de amanet vreo dovada a bonitatii sau un raport ANAF; trebuie doar sa va aratati cartea de identitate.

De regula, gajantul primeste intre 25 si 50 la suta din valoarea curenta a bunurilor. Asadar, in niciun caz nu ar putea aduce vanzarea articolelor. In schimb, agentul de amanet nu dobandeste dreptul de proprietate asupra bunurilor amanetate. Clientul isi poate rascumpara obiectele de valoare dupa o perioada de trei luni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.