Ce sunt ochelarii de protectie pentru calculator ?

294
Publicitate

Ochelarii de protectie pentru calculator sunt niste modele ochelari care au lentile antireflex cu factor de protectie impotriva albastra. Scopul acestor ochelari de calculator este de bloca lumina albastra emisa de orice tip de ecran digital si care afecteaza in mod direct ochiul.

Publicitate

Lumina albastra si efectele ei asuochelari de calculatorpra sanatatii ochilor

Lumina albastra se intalneste peste tot, nu doar la dispozitivele cu ecrane digitale precum televizoarele, laptopurile, monitoarele, telefoanele, etc, ea este emisa chiar si de soare. Aceasta lumina albastra din spectru are lungimi de unda scurte si o energie foarte mare, ea trece cu usurinta prin cornee si cristalin si ajunge direct la retina.

In cazul expunerii indelungate la lumina albastra atat retina cat si muschiul ocular pot fi afectate, ducand la mici afectiuni deranjante pe termen scurt, pana la afectiuni mult mai grave precum cataracta, orbirea sau cancerul.

Ochelarii de calculator cu protectie blue-light

Una dintre cele mai bune solutii de blocare a luminii albastre este data de acesti ochelari de calculator cu filtru antireflex. Ei sunt recomandati pentru orice persoana care lucreaza cu calculatorul sau petrece timp zilnic in fata unui ecran digital.

In ceea ce priveste protectia impotriva luminii albastre, nu este una de 100%, cele mai multe ochelari de calculator au o protectie de 50%, insa existe si modele mai calitative care ajung la o protectie de 65%.

Cei mai buni ochelari de calculator

Chiar daca cele mai multe persoane se indreapta catre centrele de optica pentru achizitionarea unei perechi  de ochelari de calculator, aceste nu reprezinta neaparat cea mai buna alegere. Aceste lentile capabile sa neutralizeze lumina albastra sunt mult mai speciale, iar principalele inovatii in acesta piata au fost aduse de branduri dedicate producerii si comercializarii acestor modele de ochelari de calculator.

Gunnar este cel mai mare brand international care produce si comercializeaza ochelari de calculator. Acest brand este prezent si in Romania, prin intermediul unui distribuitor autorizat, pe care puteti sa il gasiti prin intermediul magazinului online www.gunnars.ro.

Modelele de ochelari de calculator Gunnar cu protectie impotriva luminii albastre sunt extrem de apreciate datorita prelectiei mare pe care o au, aproximativ 65%, dar si datorita ramelor ochelarilor, care sunt foarte usoare si care ofera un confort sporit pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.