Ce trebuie să știi despre artroplastia cervicală?

46
Publicitate

Dacă suferi de dureri constante la nivelul gâtului, rigiditate și alte simptome neplăcute care îți afectează calitatea vieții și care nu pot fi ameliorate prin tratamente conservatoare, artroplastia cervicală poate fi una dintre soluțiile recomandate de către medicii specialiști. 

Publicitate

În cele ce urmează, descoperă mai multe informații utile despre ce anume presupune intervenția de artroplastie cervicală și despre recomandările post-operatorii. 

Când este necesară artroplastia cervicală?

Reprezentând o procedură de înlocuire integrală a unui disc cervical, aceasta este adesea recomandată pacienților care suferă de hernii de disc cervicale severe, stenoza cervicală sau alte afecțiuni care afectează vertebrele și discurile intervertebrale. Aceste condiții pot cauza durere intensă de gât, furnicături în mâini și chiar probleme de mobilitate. 

Dacă tratamentele non-chirurgicale, cum ar fi fizioterapia sau medicamentele, nu au avut succes în ameliorarea simptomelor tale sau dacă simptomele tale s-au agravat, specialiștii în neurochirurgie pot recurge la intervenția de artroplastie cervicală.

Despre procedura de înlocuire a discului cervical

Scopul principal al procedurii de artroplastie cervicală este de a restabili mobilitatea gâtului și de a reduce durerea asociată cu afecțiunile cervicale. În timpul intervenției, specialistul în neurochirurgie îndepărtează discul cervical deteriorat și îl înlocuiește cu un dispozitiv medical artificial. Acest dispozitiv medical permite o gamă completă de mișcare și poate ajuta la diminuarea presiunii exercitate asupra nervilor, ameliorând simptomele neplăcute ale pacientului.

Ce trebuie să faci după operație?

După artroplastia cervicală, este esențial să urmezi îndrumările medicului tău cu strictețe pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. În primele zile după intervenție, vei avea nevoie de odihnă și recuperare. Este posibil să experimentezi unele dureri, dar medicul tău îți va prescrie medicamente pentru gestionarea disconfortului. De asemenea, este important să eviți activitățile fizice intense și să respecți orice restricții de mișcare impuse de medic.

În timpul perioadei de recuperare, fizioterapia poate fi utilă pentru a-ți restabili treptat mobilitatea gâtului. Exercițiile de recuperare vor ajuta la întărirea mușchilor din zona cervicală și la prevenirea recidivei afecțiunii.

Este important să menții o comunicare deschisă cu specialistul în neurochirurgie și să mergi la consultații regulate pentru observarea evoluției procesului de vindecare. În general, majoritatea pacienților încep să simtă îmbunătățiri semnificative când vine vorba calitatea vieții după artroplastia cervicală, însă procesul de recuperare poate varia de la un individ la altul.

Așadar, artroplastia cervicală este o procedură eficientă din domeniul neurochirurgiei care poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacienților cu afecțiuni cervicale severe. Respectarea îndrumărilor medicului după operație și respectarea indicațiilor sale postoperatorii sunt cheia pentru o recuperare de succes. Dacă te confrunți cu dureri persistente la nivelul coloanei cervicale, apelează la ajutorul unui neurochirurg pentru a depista cauza exactă și opțiunile de tratament adecvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.