Cele mai inovative lucruri din IT outsourcing

79

IT outsourcing-ul prin natura industriei tinde constant spre inovație. Cu expertiză și know-how în cele mai noi tehnologii de software development, plus necesitatea constantă de adaptare oferă și partenerilor un boost de inovare.

Inovarea are multe direcții. Pentru a avea o imagine mai completă atunci când vorbim de inovare în IT outsourcing vom analiza trei direcții: inovare în industrii, inovare în limbaje de programare și inovare internă – ceea ce ține de cultura firmei.

Inovare în industrii

Inovarea are loc într-un ritm diferit în fiecare industrie.

În industria Automotive efortul de inovare de pe piață se concentrează în autonomous driving, conectivitat și intuirea comportamentului consumatorului în viitor.

În același timp, toate acestea se creionează în jurul nevoii de confort, siguranță și securitate.

În IoT inovarea vine cu uzabilitate. Prin aplicații embedded, consumatorul primește informații despre electronicele din casa sa. Pe baza acestor informații utilizatorul poate lua anumite decizii informate. Cu cât o aplicație este mai ușor de utilizat, cu atât crește rata sa de popularitate.

În plus, aceste inovații oferă și posibile soluții pentru probleme globale, cum ar fi încălzirea globală, prin gradul de conștientizare oferit de informații.

Desigur, home appliances nu este singura aplicabilitate a tehnologiei IoT.

În industria Travel and Hospitality inovarea se îndreaptă spre confort și viteză. Prin agregatoare imense, aplicațiile de software din această îndustrie luptă pentru a oferi cea mai bună experiență utilizatorului. Totuși pandemia actuală pare să schimbe cursul industriei, care în curând va trebui să se reinventeze.

Enterprise Solutions pun focus pe creșterea productivității și managementul datelor, dar în același timp pe securitatea datelor și migrarea acestora spre medii mai sigure.

Când vine vorba de Life Sciences, mai ales Pharma, inovarea este despre personalizare. În timp ce goana legitimă pentru crearea unui vaccin împotriva COVID-19 temporar preia focusul industriei, eforturile se îndreaptă către tratamentul personalizat. Conform raportului MIT din anul acesta, ne apropiem de o eră a medicinei hiper-personalizate, în care ideea de tratament se schimbă de la tratarea pe baza majorității la tratamentul până și pe baza ADN-ului.

Inovare în limbaje de programare

Dat fiind faptul că industria de IT outsourcing se bazează pe software development, adoptarea unor noi limbaje de programare face parte din procesul de inovare continuu.

Printre cele mai noi și folositoare limbaje regăsim:

Python – Facebook, Twitter, și Pinterest sunt create cu ajutorul Python, și astăzi aceste platforme sunt folosite de milioane de utilizatori.

Go – creat de Google, este similar din punct de vedere sintactic cu C. Este un limbaj “curat” care este compatibil și cu criptomonede.

R – este folosit în principal de statisticieni și data mineri pentru a recunoaște pattern-uri în cantități mari de date.

Scala – este un limbaj concis de general-purpose creat să satisfacă nemulțumirile care vizează Java. The New York Times a fost construit cu Scala.

Rust – este un limbaj de programare popular, dezvoltat de echipa Mozilla, care se focusează pe viteză, performanță și securitate. Ca și sintaxă este similar cu C++. Produsele create cu acest limbaj sunt mai puțin vulnerabile și au mai puține bug-uri.

Totuși inovarea funcționează doar dacă acțiunile sunt fezabile și scalabile. Acesta este motivul pentru care majoritatea companiilor de software lucrează cu metodologia Agile, fapt ce întărește factorul de inovare. Chiar și în industria automotive, din ce în ce mai multe firme adoptă această metodologie în detrimentul clasicului V model. Versiunea creată pentru echipe mai mari, SAFe, este în sine indicativ pentru viziunea unei companii.

Inovare internă

Inovarea vine din multe surse. Unele chiar neașteptate. Iar cel mai bun sfat este să te folosești de toate resursele, mai ales de resursa umană de care dispui. Managementul trebuie să se asigure de o cultură care bonusează și nutrește inovarea.

Acești profesioniști din companie cunosc industria, clientul și produsul – ei sunt cel mai în măsură să ofere feedback valoros și direcții inovatoare.

În primul rând orice companie agilă trebuie să se debaraseze de mentalitatea învechită cum să inițiativele se iau la un nivel superior și se execută a nivele de mai jos. Inovarea nu poate apărea într-o cultură care nu ia în considerare libertatea individuală. Totodată, trebuie să se ofere o zonă de siguranță în care este în regulă să eșuezi, într-un mod controlat.

Iar motivarea talentelor care sunt deja în companie este esențială. Singura modalitate prin care companiile se pot asigura că aceste talente, care sunt capabile să inoveze, rămân în companie, este să își inoveze constant modelele de retenție.

Inovare tehnologică – concluzie

Inovarea este un proces care necesită mulți factori. Aceasta întotdeauna trebuie să aibă o aplicabilitate comercială. În același timp, aceasta are mai multe direcții.

Când se discută de inovare la nivel tehnologic, conform MIT sunt câteva direcții foarte interesante pentru viitor.

Acestea vor schimba percepția noastră în era post-COVID, fie prin Tiny AI, medicamente anti-aging, monede digitale sau quantum computing.

Industria de IT outsourcing se focusează pe inovare prin natura sa. Datorită acestui fapt, companiile din această industrie devin colaboratori importanți, care oferă inovare prin parteneriat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.